Comorile Egiptului
Gabriela Firea CALCA IN PICIOARE transparenta! Bucurestean UMILIT de primarul Capitalei pentru ca si-a cerut niste drepturi simple! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Politica

Gabriela Firea CALCA IN PICIOARE transparenta! Bucurestean UMILIT de primarul Capitalei pentru ca si-a cerut niste drepturi simple!

Un tanar bucurestean care dorea sa participe la o sedinta a Consiliului General a fost batjocorit si pus degeaba pe drumuri. Primarul Gabriela Firea a promis in mod repetat, inclusiv in fata ambasadorului SUA, ca va promova „transparenta” si ca deciziile vor fi adoptate dupa consultarea cetatenilor.

Iata relatarea bucuresteanului Mihail Cristea publicata pe republica.ro:

„Saptamana trecuta, am aflat ca in cartierul meu, cu vecini corporatisti, va aparea un nou ansamblu rezidential. Consiliul General al Primariei Bucurestilor a votat aprobarea unui PUZ pentru un ansamblu rezidential de blocuri P+4 pe malul sudic al lacului Grivita, pe terenul unei foste baze sportive din vremea comunismului. Proiectul este mai vechi, de peste cinci ani, dar a trezit controverse in trecut intre autoritati, dezvoltator si cetatenii din zona.

(…) Mi-am luat o zi de concediu, din dreptul meu de corporatist de anul acesta, si, fara sa consider ca o sacrific, mi-am zis ca merg la primarie sa-mi spun un punct de vedere. Ca viitor vecin al ansamblului rezidential de blocuri, am vrut sa iau parte la sedinta imediat urmatoare celei in care se votase PUZ-ul, cu o saptamana inainte.

Asa ca la ora 08:09:25, cu o zi inainte, am depus o cerere la CIDRC – „Customer Care”, pentru corporatisti – din blvd. Elisabeta 42, la ghiseu 13 (!) de participare la sedinta extraordinara consiliului general al primariei municipiului, ultima din acest an; am primit nr. 1474787.

Ajuns la serviciu, intre orele 13:30 – 15:30, am apelat, in vederea confirmarii, de mai multe ori la telefon 021 305 55 00 la Cabinet Secretar General si apelul mi-a fost respins.

A doua zi m-am prezentat dimineata la 9:30 la intrarea de acces in sediul din blvd. Elisabeta 47, sa particip la sedinta, am fost refuzat si trimis inapoi la CIDRC, Elisabeta 42.

De la CIDRC, Elisabeta 42, am fost retrimis la sediul din Elisabeta 47 sa verific la secretariat; secretariatul era in mutare si nu am primit acces.

Mi s-a spus sa astept. Ultima mea sansa erau locurile goale in sala; daca sunt, intru, daca nu sunt, nu intru.

Pe la 9:55 un domn „de la organizare” a urcat la etaj sa verifice daca sunt locuri goale si a transmis prin telefon politistului local de la intrare, nea Fane (?) ca „le pare rau, dar nu mai sunt locuri in sala, lumea sta si in picioare”.

Loading...

Adica, poti sa pleci sau din privire, spus elocvent, „Cara-te, ba!”

O zana buna m-a ajutat sa vad dincolo de peretii „redutei” care mi s-a parut a fi pentru mine in dimineata asta sediul PMB si iata ce-am observat (vezi foto!): patru oameni in picioare si cel putin noua locuri libere!

(…) Ce sa fac? Ce sa fac…? Cedez, pe moment, dezgustat de ceea ce am intalnit la usa alesilor generali, ca si de faptul ca, uitandu-ma peste umar, am constatat ca am fost singur, incercand sa intru in sala unde trimisii (cui?) decid pentru viata noastra”, a scris Cristea pe republica.ro.

sedinta

Firea a promis in campania electorala ca va da dovada de „transparenta totala” in timpul activitatii sale de primar si ca toate deciziile vor fi adoptate dupa consultarea cetatenilor. „Toate deciziile de interes cetatenesc vor fi luate dupa consultarea specialistilor, dar si a bucurestenilor. Asta inseamna ascultarea asociatiilor, ONG-uri, asociatiilor de proprietari, celor care vor sa-si spuna opinia. Cand deschizi cu adevarat un dialog, nu transferi doar pe site un anunt, ci consultarea trebuie sa fie reala”, sustinea Firea in campania electorala.

De altfel, la doua luni dupa ce a fost aleasa, Firea i-a promis in fata ambasadorului SUA ca va „promova transparenta” in activitatea sa.

„In cadrul intalnirii desfasurate in aceasta saptamana cu ambasadorul SUA, dl. Hans Klemm, am discutat despre respectarea stricta a legislatiei, promovarea transparentei si asigurarea unor servicii publice de calitate dedicate cetatenilor ca fiind principalele obiective ale mandatului meu la Primaria Capitalei. Din primul moment cand am venit la Primarie, am solicitat transparenta 100%, atat in ceea ce priveste activitatea directiilor de specialitate cat si a Consiliului General”, scria Firea pe pagina sa de Facebook in luna august.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Monden29 de minute inainte

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoare al Bucurestiului! Va accepta majoritatea PSD-ALDE?

Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a...

Bani34 de minute inainte

Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de la 1 iunie!

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi...

Actualitate1 oră inainte

Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari romani sunt santajati cu filmulete cu minore de catre mafioti chinezi!

Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati...

Actualitate6 ore inainte

Zeci de copii intoxicati cu mancare in Voluntari! Anchete la mai multe scoli

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Ilfov a izbucnit un focar de toxiinfecție alimentară. La aproximativ o oră după masa de...

Bani6 ore inainte

Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, ajutor de la Primaria Capitalei

Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor...

Bani6 ore inainte

Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 63 de milioane de euro, fara TVA!

Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit unui anunţ publicat...

Share Page

Close