Actualizare:
Primaria Capitalei dezminte informaatia si a transmis un drept la replica publicatiei care a lansat stirea in care afirma ca Festivalul „Micului cel Mare” nu este o initiativa a primarului general Gabriela Firea.
Iata dreptul la replica:
„Referitor la articolul aparut pe portalul Aktual 24 cu titlul ‘O noua monstruozitate in Bucurestiul lui Firea: Festivalul Micului cel Mare’, Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza:
Semnatara articolului, Ioana Hurdea, a publicat pe site-ul cotidianului Aktual 24 o stire care contine informatii FALSE.
Ne exprimam uimirea ca autorul articolului nu s-a documentat asa cum este deontologic si nu a solicitat Primariei Generale informatii cu privire la acel eveniment.
Mai mult decat atat, subliniem faptul ca publicarea unor astfel de informatii aduc prejudicii de imagine atat Primarului General, cat si institutiei pe care o conduce.
Concret, evenimentul la care faceti referire NU este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, NU reprezinta o initiativa a Primarului General si nici a institutiilor subordonate Municipalitatii, fiind vorba despre o initiativa privata.
Mai mult decat atat, Parcul National este in administrarea Primariei Sectorului 2, si NU in administrarea ALPAB”, se afirma in comunicat.
Stire initiala:
Dupa ce a impopotonat Capitala cu iepuri spanzurati si flori de celofan, a spoit cladiri-monument in roz si a anuntat concurs de balcoane, Gabriela Firea atinge o noua culme a penibilului: organizeaza Festialul Micului cel Mare, anunta aktual24.ro.
Jurnalistul Ovidiu Vanghele a semnalat, pe pagina sa de Facebook, existenta acestui festival.

<

„Sint la un seminar la FJSC, am rugat studentii sa faca stiri (exercitiu). Am aflat, cu ocazia asta, ca Firea organizeaza in weekend-ul asta Festivalul Micului cel Mare. Am sperat ca e doar inventia studentei, fiind un exercitiu. Nu e. Ce voiam sa va zic: fratilor, Firea organizeaza Festivalul Micului cel Mare!

Festivalul Mielului c-o Nara pe cand?”, scrie jurnalistul.

Intr-adevar, festivalul exista. Iata anuntul evenimentului:

„Anul acesta, distractia de 1 Mai are loc in Parcul National din sectorul 2 al Capitalei. Va asteptam pe toti la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE!
Petrecem 1 MAI MUNCITORESC tot week-endul, incepand de joi, 27 aprilie si pana luni, pe 1 mai.
Vedeta festivalului va fi, cum alftel, MICUL! Pregatit in toate formele si pe toate gusturile: MICUL DOLOFAN, MICUL CEL MAI MIC, si asa-zisul MIC REGESC, MICUL DE UN METRU! Vom vedea cine se va incumeta sa-l dovedeasca!
Si pentru ca de 1 Mai toata lumea trebuie sa guste un mic, inventam si retete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peste sau curcan! Indiferent de reteta, regula e clara: micii trebuie stropiti din belsug cu hectolitrii de bere rece!
Pe langa sutele de mititei, pe gratare se vor perpeli si frigarui si fripturi din belsug dar si traditionalul bulz!
Ospatul nu va fi desavarsit fara un desert delicios, iar aici oferta e bogata: turta dulce, kurtos kalacs, inghetata, siropuri si dulceturi, toate, pregatite in casa.
In plus, comerciantii va ofera cele mai originale cadouri, decoratiuni si obiecte de artizanat, realizate handmade de catre artisti desavarsiti.
Iar, pentru ca petrecerea sa fie completa, vom aduce la festival muzica pentru toate gusturile si pentru toate varstele: etno, dance dar si folclor autohton.
Intrarea este libera de dimineata si pana seara tarziu!!!”

Transparenta face diferenta