Primarul general, Nicusor Dan, a declarat ca a depus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) o plangere despre un prejudiciu estimat a fi de ordinul catorva milioane de euro pe care Municipalitatea l-a inregistrat in perioada precedentei administratii si ca „schema infractionala” este cu atat mai ‘cinica’, cu cat este vorba despre cimitirele din Bucuresti.

<

„Am depus ieri la DNA o plangere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul catorva milioane de euro, pe care Municipalitatea l-a inregistrat in perioada precedentei administratii. Fiind vorba de cimitirele din Bucuresti, aceasta schema infractionala e cu atat mai cinica. Tinand cont de prevederile legale si de implicarea mai multor institutii publice in aceasta chestiune, nu pot oferi acum alte detalii”, a scris Nicusor Dan, joi, pe Facebook.

El a asigurat bucurestenii ca orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toata seriozitatea, iar Primaria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost pagubita.

Compania municipala pentru cimitire a fost infiintata de fostul primar general al Bucurestiului, Gabriela Firea, in 2018. Aceastat a dublat activitatea Administratiei Cimitirelor – o directie din cadrul Primariei Generale.

Compania Municipala Cimitire Bucuresti S.A. a inregistrat pierderi de 10 milioane de lei la o cifra de afaceri de 7 milioane de lei. Compania infiintata de Firea era condusa de sefi fara nici nicio pregatire in domeniu: o asistenta medicala, o fosta casiera, un arhidiacon, un lacatus mecanic, o profesoara de istorie si religie.

Sursa: Aktual24.ro