Imobiliare
Gabriela Firea a mai mutilat o bucata din Bucuresti inainte să plece de la primarie

Administrația Firea a dat în ultimele zile de mandat autorizație pentru demolarea a două case superbe de pe strada Icoanei 2-8, la intersecția cu strada I.L. Caragiale, vizavi de Școala Centrală, informează Hotnews.ro.
În penultima zi de mandat a fost emisă autorizație pentru construirea în acest loc a unui bloc de 4 etaje care va adăposti locuințe la etaje și spații comerciale la parter.
Casele se aflau în două zone protejate – Icoanei și Calderon – ambele cu grad maxim de protecție.
Pe 1 octombrie 2020, administrația Firea a dat autorizație de demolare pentru toate casele aflate la adresa strada Icoanei 2-8, respectiv frumoasa casă de pe Icoanei colț cu Caragiale și cele două case alăturate de pe strada Icoanei.
Citeste continuarea pe Hotnews.ro
Imobiliare
De ce o susține PSD pe Firea? Nicușor Dan: „PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei. PUZ-uri pentru speculatori”

Nicușor Dan a declarat că PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei, anume PUZ-uri pentru speculatori imobiliari.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că ”adevărata miză” a Partidului Social Democrat la Primăria Capitalei ar fi planurile urbanistice zonale „pentru speculatori imobiliari”, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice.
Nicușor Dan: „PSD a dezvăluit adevărata miză pentru Primăria Capitalei. PUZ-uri pentru speculatori”
Declaraţiile vin după ce, luni seară, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei şi că dezvoltatorii imobiliari şi-ar dori să scape de actualul edil.
„Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit aseară, într-un interviu tv, adevărata miză a partidului său la Primăria Capitalei: PUZ-uri pentru speculatori imobiliari, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice şi menţinerea PUZ-urilor şi autorizaţiilor ilegale emise de administraţia trecută.
Ca să fie clar pentru bucureşteni: PSD e apărătorul mafiei imobiliare, al celor care vor să facă bani pe plămânii oamenilor şi pe sănătatea oraşului, încălcând legea, sufocând Capitala şi distrugându-i patrimoniul.
Mafia de care liderul PSD pretinde că n-a auzit face de doi ani încercări disperate să construiască blocuri între case şi să distrugă spaţiile verzi”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.
El a menţionat că, în timpul mandatului său, nu vor fi distruse clădiri de patrimoniu sau suprafeţe de spaţiu verde.
„Probabil că pixul Gabrielei Firea – cu care a semnat zeci de PUZ-uri şi de autorizaţii de construire ilegale – ar fi acum de mare folos PSD-ului la Primăria Capitalei, pentru a mai distruge nişte hectare de spaţiu verde şi a mai pune la pământ nişte clădiri de patrimoniu.
Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Bucureşti şi, cât timp voi fi eu primar, nici nu se va întâmpla”, a mai scris el.
Marcel Ciolacu a declarat luni că Gabriela Firea este candidatul social-democrat la Primăria Capitalei.
„Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei. Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti?
E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el?
E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate”, a spus Ciolacu la România TV.
El a adăugat că „administraţia nu e la îndemâna oricui”.
„Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent.
Administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară, trebuie să te pricepi.
Eu înţeleg cu oamenii noi din politică, am văzut ce a făcut şi ăla de la Braşov cu Curtea de Conturi, l-am văzut şi pe ăla de la Timişoara. Îmi pare rău, în acest moment nu au făcut faţă aceşti oameni la simple funcţii în administraţie”, a apreciat Ciolacu.
Imobiliare
Avertisment pentru bucureșteni: După cutremurele din Turcia, apartamentele construite înainte de 1977 în România vor avea prețuri în cădere liberă

Cutremurele din Turcia și Siria produc unde de șoc și pe piața imobiliară din România, consideră Asociația Brokerilor Imobiliari. Potrivit acesteia, ”apartamentele construite înainte de 1977 vor avea prețuri în cădere liberă”.
Seismele din Turcia și Siria au readus în atenția opiniei publice din România situația fondului locativ, în special a clădirilor construite înainte de 1977, anul ultimului seism similar ca magnitudine cu cele care au devastat recent cele două state.
Pe baza unei analize a datelor colectate, coroborată cu raportul Institutului Național de Statistică privind situația fondului locativ la nivel național, specialiștii imobiliare.NET estimează o creștere semnificativă a diferenței de preț între locuințele construite anterior anului 1977 și cele noi, predate după 2010. În unele cazuri, apartamentele noi sunt cu aproape 20% mai scumpe.
Potrivit Institutului Național de Statistică, la finalul anului 2021, în România erau 9.587.000 de locuințe. La acest număr se adaugă autorizațiile de construire emise pe tot parcursul anului 2022, pentru 43.990 de unități noi, în scădere cu 14,9% față de anul precedent, precizează INS.
Așadar, un total de peste 9,6 milioane de locuințe la nivel național.
Jumătate din locuințele din România au ieșit din perioada de garanție a structurii de rezistență
Calculele imobiliare.NET arată că, în întreaga țară, peste 4,5 milioane de locuințe au ieșit din perioada de garanție a structurii de rezistență, care potrivit legislației în vigoare este de 50 de ani de la darea în folosință.
Astfel, țara noastră are nevoie de o reînnoire a fondului locativ cu aproape 200.000 de unități anual, fie unități noi, fie o consolidare a celor construite anterior seismului din 1977.
România nu reușește să țină, însă, pasul cu nevoia de a reîmprospăta fondul imobiliar. În 2022, de exemplu, au fost emise de cinci ori mai puține autorizații noi de construire (43.990) decât necesarul anual (200.000) pentru a elimina problema clădirilor ieșite din garanția de siguranță a structurii de rezistență.
Imobiliare
Nicușor Dan: ”Corupţii din zona imobiliară să ajungă în puşcărie înainte de a avea un cutremur şi nu după, cum se întâmplă în Turcia”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că modul în care se construieşte în România şi în Bucureşti este o chestiune de siguranţă naţională iar instituţiile care ar trebui să supravegheze modul în care se construieşte în Bucureşti nu sunt la înălţimea obiectivelor pe care şi le-au asumat. El şi-a exprimat speranţa ca acei corupţi din zona imobiliară să ajungă în puşcărie înainte de a avea un cutremur şi nu după, cum se întâmplă în Turcia.
„Dacă vorbim de cutremur, experienţa pe care o vedem acum, în Turcia, ne spune ceea ce eu spun de foarte multă vreme, şi anume că modul în care se construieşte în România şi în Bucureşti este o chestiune de siguranţă naţională şi, din păcate, repet, instituţiile care ar trebui să supravegheze modul în care se construieşte în Bucureşti nu sunt la înălţimea obiectivelor pe care ar trebui să le aibă”, a spus primarul Capitalei, citat de news.ro.
Nicuşor Dan a arătat că un exemplu îl reprezintă PUZ-urile de sector. „Prin PUZ-urile de sector, au stabilit instanţele că s-a permis în mod nelegal construirea, în plus, cu zeci de milioane de metri pătraţi şi de doi ani de zile, de trei ani de zile nu a existat nicio reacţie de la instituţiile de control ale statului. Asta este chestiunea asupra căreia trebuie să toţii să ne aplecăm şi fără discuţie că există o uriasă corupţie în zona de construire”, a arătat edilul Capitalei.
„Eu sper ca corupţii din zona imobiliară să ajungă în puşcărie înainte de a avea un cutremur şi nu după, cum se întâmplă în Turcia”, a mai afirmat Nicuşor Dan.
Situația consilidărilor din Capitală
El a precizat că primăria poate să accelereze expertizarea clădilor, şi a făcut acest lucru astfel că există sute de clădiri pentru care primăria Capitalei a plătit expertizarea şi sunt zeci de clădiri pentru care au făcut proiectarea şi pot începe şantierele.
„Pentru o parte din acestea avem finanţare pe de o parte din PNRR, pe de altă parte am depus cerere de finanţare la Programul Naţional gratuit făcut de Ministerul Dezvoltării”, a arătat primarul.
Despre blocurile mari cu bulină din zona centrală, Nicuşor Dan a spus că este vorba de cel puţin două blocuri mari care vor intra în reabilitare.
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Jurnalistii englezi, uimiti de ce au gasit in Piata Obor din Capitala: Nici in Londra nu vezi asa ceva!
- Stirile Zilei4 săptămâni in urma
VIDEO-Carne din plastic vanduta intr-un supermarket din Bucuresti
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Incident socant pe Aeroportul Otopeni: O femeie cu un copil in brate a incercat sa se agate de un avion la decolare!
- Politica4 săptămâni in urma
După celebra sârmă, Gabriela Firea se face de râs cu șurubul. Internauți: Nu știe două boabe de engleză!
- Stiri Bucuresti actualitate4 săptămâni in urma
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că 466 de noi locuri de parcare sunt amenajate în aceste zile
- Timp liber4 săptămâni in urma
“Sportul minții” devine parte integrantă a sistemului educațional românesc prin programul “Educație prin Șah”
- Banio săptămână in urma
Polițist din București, prins în flagrant de DNA când primea 10.000 de euro mită
- Bani2 săptămâni in urma
O noua escrocherie face victime in Bucuresti: Cum a fost înșelata o femeie cu 85.000 de euro