Actualitate

Gabriela Firea a desemnat nu una, doua firme nou infiintate sa se ocupe de supralargirea Prelungirii Ghencea

Noul studiu de fezabilitate şi lucrările de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea vor fi realizate de două dintre noile firme înfiinţate de municipalitate, a declarat Lucian Ene, noul director al Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei în cadrul unei discuţii cu locuitorii din zonă.

„Contractul pentru Studiul de Fezabilitate va fi semnat în 7 – 10 zile, SF-ul îl va face noua firmă Compania de Dezvoltare Durabilă”, a spus Lucian Ene, potrivit Asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

De asemenea, proiectarea şi execuţia supralărgirii va fi facută de nou înfiinţata firmă a primăriei, Compania Drumuri Poduri şi Pasaje, potrivit directorului PMB, care estimează că lucrările pot fi terminate în maximum doi ani de la data obţinerii Autorizaţiei de Construire.

Loading...

„Atribuirea lucrărilor către firma primariei este legală şi aprobată de Consiliul Concurenţei”, a mai spus Lucian Ene, citat de Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

Cu tramvai sau fără?

În timp ce arhitectul – şef al sectorului 6 susţine largirea la 6 benzi, PMB susţine lărgirea la 4 benzi + 2 benzi tramvai pe mijloc + trotuare + piste de biciclete + sensuri giratorii la intersecţiile importante. Reprezentanţii Asociaţiei Iniţiativa Prelungirea Ghencea se întreabă însă unde vor mai avea loc şi cele două benzi pentru tramvai şi unde va întoarce acesta.

Reprezentantul PMB susţine că tramvaiul va fi unul silenţios şi modern iar lăţimea necesară este de 4,5 metri pentru cele 2 benzi. De asemenea, capătul acestuia ar urma să fie la Centura Bucureşti, undeva lângă cimitir.

Prelungirea Ghencea, din Sectorul 6, a ajuns una dintre zonele sufocate ale Capitalei. În ciuda dezvoltării din ultimii ani şi a ridicării mai multor ansambluri rezidenţiale mari, cei care locuiesc aici sunt deserviţi de aceeaşi stradă, cu o singură bandă pe sens, de mai mulţi ani. Ambuteiajele sunt amplificate şi de dezvoltarea comunei limitrofe, Domneşti, unde se ajunge pe acelaşi drum, care se intersectează cu şoseaua de centură.

 Sursa: economica.net
Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP