În perioada 17 iunie – 4 septembrie, Teatrul Excelsior invită bucureștenii „într-o aventură de vară, gândită cu grijă pentru a-i face pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, să savureze fiecare weekend al verii, după plac”, potrivit unui comunicat al acestei instituții de spectacole.

<

În perioada menționată, în fiecare sfârșit de săptămână, în Parcul Bazilescu din București (sectorul 1), publicul doritor va putea vedea spectacole de teatru, dans, muzică, balet, precum și proiecții de filme în aer liber.

Atelierele de joacă pentru cei mici și concursurile cu premii sunt doar câteva dintre surprizele pe care le-au pregătit organizatorii, anunta Agerpres.ro.
Fiecare sfârșit de săptămână petrecut în Parcul Bazilescu cu Teatrul Excelsior se va construi în jurul unei teme din universul copilăriei, grație unor artiști consacrați, dar și a micuților aspiranți, plini de talent, care visează să ajungă vedete, menționează comunicatul citat.
Intrarea la toate evenimentele este liberă.
Vineri, de la ora 21.00, publicul va putea viziona, în aer liber, filmul artistic „Maria Mirabela”.
În programul zilei de sâmbătă, 18 iunie, se află un spectacol al grupului Contrapunct (între orele 18.05 — 18.30), concurs cu premii (între orele 18.30 — 18.40), spectacolul trupei Mezzetino — „Magazinul cu jucării” (între orele 19.05 — 20.40), un concert cu Dinu Maxer și Andreas (între orele 20.40 — 21.00) și proiecția filmului „Roșcovanul”, de la ora 21.00.
Duminică, 19 iunie, are loc un concert al școlii Ozana Barabancea (între orele 18.05 — 18 .30), concurs cu premii (între orele 18.30 — 18.40), spectacol oferit de grupul Miniton (între orele 18.40 — 19.00), momente de magie (între orele 19.05 — 20.40). De la ora 20.40 are loc un concert susținut de câștigătorul primei ediții a concursului Next Star, Omar Arnaout, iar de la ora 21.00 va fi proiectat filmul artistic „Chirița la Iași”.
Programul evenimentelor din cadrul Vacanței de vară cu Excelsior va fi disponibil pe site-ul teatrului și pe pagina de Facebook.
* De vineri până duminică, 17-19 iunie, între orele 10.00-18.00, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, Piața țărănească organizează Târgul de Rusalii.
Cu ocazia Moșilor de vară, meșteri populari, producători și artizani dar și colecționari din toate zonele țării vin la târg cu oale de Horezu și de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie de la Băbeni, ceramică pictată cu motive tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, țesături și costume populare din Muscel, Mehedinți, Ținutul Pădurenilor, Rupea, Teleorman, Gorj, Maramureș, Prahova, covoare și podoabe tradiționale, împletituri din sfoară, jucării croșetate și din pânză, ouă încondeiate, genți și bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită, plante de leac și săpunuri naturale, face cunoscut site-ului oficial al MNȚR.
La târg se pot găsi și covrigi și colaci cu miere, fructe și legume proaspete, cozonaci și prăjituri de casă, poale-n brâu, turtă dulce și miere, zacuști de la Tărtășești, palincă de la Cuca, siropuri naturale și dulcețuri, dar și afumături.
Bucătarii sunt pregătiți cu borș de pește la ceaun, sărmăluțe în varză nouă, costiță afumată de porc cu cartofi săsești și orez cu lapte.
Intrarea la târg este liberă.
* În acest sfârșit de săptămână, Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, organizează Festivalul de cultură urbană „UNDERval”, eveniment de promovare a artei urbane, destinat tinerilor bucureșteni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aflat la prima ediție, UNDERval își propune culturalizarea și participarea activă, într-un spațiu organizat, a împătimiților de sporturi extreme, muzică, dans și design, potrivit unui comunicat al organizatorilor.
Festivalul îi așteaptă pe invitați sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 22.00, în Parcul Carol.
Pentru iubitorii de skateboarding, role freestyle, BMX sau trotinete freestyle, în capătul aleii centrale din parcul Carol, a fost amenajata o rampă special destinată sporturilor urbane.
Tinerii sunt încurajați să vină cu propriile biciclete, role, skateboarduri, trotinete, să asiste la demonstrații și să învețe trucuri noi de la cei mai experimentați în domeniu, dar și să participe la concursuri.
În cele două zile de eveniment, atmosfera din Parcul Carol va fi completată cu muzica artiștilor Macanache, Muze, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu), Cabron, Guess Who, Krem (Romanii au talent). Totodată,  în cadrul festivalului,  doi DJ vor remixa diferite melodii cunoscute, adaptându-le stilului Underground.
Pasionații de graffiti vor avea la dispoziție un panou uriaș și materialele necesare (spray—uri și instrumente speciale) pentru a-și pune în operă propriile viziuni artistice.
De asemenea, în cadrul festivalului este organizat un eveniment tip concurs, „Represent Your Style”, un concept marca Romanian Bboys și Artizthick. Acesta se dorește a fi un manifest cultural al iubitorilor de dans, o desfășurare a energiilor creative pentru elevii și studenții aflați în București, cu vârste cuprinse între 7-25 ani.
RYS numără 12 workshop-uri susținute de instructori de profil experimentați, și au ca scop prezentarea și dezvoltarea fiecărui stil de dans urban, prin metode de antrenament și moduri de pregătire care să ajute la o performanță cât mai bună. Totodată, cei mai cunoscuți profesori îi vor învăța pe tineri pașii de bază ai unui stil de viață sănătos și echilibrat.