Furtuna a provocat daune uriase in Bucuresti: Zeci de masini distruse!

Peste 50 de copaci au fost smulşi de vânt, iar un acoperiş a căzut peste trei maşini chiar în centrul oraşului. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți seara, mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ploi și vânt, valabile până la miezul nopții, în 16 județe din Muntenia, Banat și Dobrogea.
Vântul puternic a provocat prăbușirea a doi copaci peste Spitalul Obregia. Poliția a evacuat bolnavii din zonele lovite preventiv, până când ISU va degaja zona.
Patru persoane au fost rănite, peste 40 de mașini au fost distruse de copacii smulși din rădăcini, acoperișul unei case din Piața Romană s-a prăbușit peste mai multe autoturisme, iar un panou publicitar de pe strada Căderea Bastiliei a fost luat pe sus ca o frunză.
De asemenea, furtuna care s-a abătut asupra Bucureştiului a paralizat complet traficul. Pe linia lui 41, cea mai folosită din Bucureşti, un tramvai s-a blocat pe podul Ciurel și peste 10 tramvaie au format o coadă în spatele său. Iar la ieşirea dinspre Otopeni, tot din cauza vremii, s-a petrecut un grav accident rutier în care au fost implicate șase maşini.
Pe bulevardul Dinicu Golescu, un arbore s-a prăbuşit peste un taximetru plin cu pasageri, iar pe bulevardul Pieptănari un copac a căzut peste o maşină, o persoană fiind rănită.

<

„Sunt peste zece intervenţii în desfaşurare în acest moment. Din cauza vântului, se desprind elemente de construcţie de pe acoperişul locuinţelor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, se intervine pe străzile Herţa şi Covasna, dar şi pe DN 1 pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă desprinse din acoperişuri sau a unor elemente de construcţie.
De asemenea, se intervine pe strada Basarabia, pe Calea Victoriei, pe strada Ilioara pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini sau carosabil.