Intra in contact cu noi

Sanatate

Fundația Superbet se implică în lupta împotriva cancerului la sân în România

Publicat cu

pe

Conștientizarea, prevenția, depistarea precoce și accesul la tratamente adecvate sunt tot atâtea căi de îmbunătățire a ratei de supraviețuire în cancerul de sân. Acesta este mesajul cheie al tradiționalei curse Race for the Cure România 2023 susținută al patrulea an la rând de Fundația Superbet și organizată sub patronajul Ambasadei Italiei la București.

Fundația Superbet, reprezentată de președinta Augusta Dragic este și anul acesta alături de Fundația Renașterea în organizarea tradiționalei curse caritabile Race for Cure Romania pe 11 iunie.

În vederea prezentării ediției din acest an, pe 30 mai a avut loc conferința de presă la care au luat cuvântul președinta Fundației Renașterea, Mihaela Geoană și Ambasadorul acesteia, Andreea Esca,  alături de vedete, jurnaliști și medici precum Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Dr. Dragoș Median, Medic oncolog, Spitalul Filantropia, Dana Deac, jurnalist și Ambasador Asociația de Sprijin a Pacientului Oncologic și învingătoare în lupta cu cancerul.

Reclama

Cursa este un eveniment de conștientizare a riscurilor legate de cancerul de col uterin, de promovare a prevenției și de strângere de fonduri pentru a ajuta femeile din Romania să aibă acces la investigații și tratamente de prevenire și combatere a cancerului de sân și de col uterin.

“Pentru al patrulea an consecutiv, susținem una dintre cele mai vizibile campanii dedicate sănătății femeii. Prevenția este mesajul cheie și calea pentru a preveni mii de decese cauzate de cancer. Avem acum la dispoziție programe moderne de mamografie ce pot reduce mortalitatea prin cancer de sân cu peste 40%. Mă implic în fiecare an ca femeie și ca medic, ca formație profesională, cu convingerea că an de an reușim prin acest eveniment să salvăm vieți ”, a ținut să spună Augusta Dragic.

Conferința de presă a fost urmată de un Pink Nic, eveniment de awareness cu vedete, sportivi și influenceri la care au participat Anamaria Brânză, Horia Brenciu, Andreea Cigolea, Mihai Covaliu, Amalia Enache, Diana Enciu, Larisa Iordache, Ana Iorga, Sabina Iosub, Maria Linda, Lora, Sonia Argint, Adelina Pestrițu, Lavinia Petrea, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Alessandra Stoicescu, Madalina Tanasa, Iuliana Tudor și alții.

Reclama

Invitații au fost implicați în activități surpriză la corner-ul Fundației Superbet – au putut realiza brățări la atelierul Splend’or, au jucat șah cu piese butaforice, au contribuit la lucrarea artistului Paul Budan – HOPE – Cocorii pentru vindecare. Inspirat din faptul că peste 1.000 de tinere femei și-au pierdut anul trecut viața în România din cauza cancerului de sân triplu negativ, iar alte peste 2.400 au aflat că suferă de acest tip de cancer, artistul împreună cu invitații Fundației, vor contribui la realizarea unei instalații artistice alcătuite din 1.000 de cocori origami, care simbolizează împlinirea unei dorințe, speranța și vindecarea. Participanții la atelier vor putea transmite o încurajare pentru 100 de paciente aflate în tratament în acest moment, realizând un cocor origami roz, personalizat cu mesajul fiecăreia.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a noua ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 5 k din București este următorul:  Start – esplanada Stadionului Național Arcul de Triumf – str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, până în Piața Victoriei, cu retur pe Șos. Kiseleff, până la Arcul de Triumf, continuând pe str. Alexandru Constantinescu, până la Poarta Roz. Traseul Pink Walk de 1 km este: Start – esplanada Stadionului Arcul de Triumf str. Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf și retur pe același traseu, dar cu sensurile delimitate de garduri și bandă de semnalizare, până la Poarta Roz.

Reclama

Pentru angajații Grupului Superbet care se înscriu la “Race for Cure”,  Fundația Superbet va dona taxele de înscriere, pentru a încuraja cât mai mulți colegi să participe.

“În ultimii ani, Superbet a avut cea mai numeroasă echipă la “Race for Cure”. Și anul acesta sperăm să fie la fel. În familia Superbet, toți colegii sunt încurajați să facă mișcare, să aibă un mod de viață sănătos și totodată să ajute de fiecare dată când au ocazia”, a mai declarat Dragic.

La ediția din 2022 a cursei Race for the Cure România, s-au înscris 2.730 de participanți și tot atâtea teste medicale gratuite au fost oferite femeilor vulnerabile, la Centrul Medical de Excelență Renașterea din București și prin intermediul Unității Medicale Mobile Renașterea.

Reclama

Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul Fundației, se poate trimite un mesaj de solicitare pe adresa de email –  [email protected] / [email protected].

Parteneri instituționali: Complexul Național Sportiv Arcul de Triumf, Federatia Romana de Rugby, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Societatea Națională de Cruce Roșie.

Sponsorii Diamond – Kultho, Fundatia Superbet alături de sponsorii Gold – Catena, Gilead, MSD, bronz – Banca Transilvania, Novartis, Cec Bank, Pfizer, Roche, Astrazeneca, Kpmg Legal și susținători precum

Reclama

Coca Cola, Hervis, Ana Hotels Poiana Brașov, Ana Hotels Europa Eforie Nord, Granini.

Despre Fundația Superbet

Prin Fundația Superbet, Grupul Superbet, cel mai mare operator din industria de Betting & Gaming din România, derulează o varietate de programe CSR prin care se implică în viața comunității.

Reclama

Fundația promovează educația, performanța, valorile culturale și susține realizarea unor acțiuni și materiale (cărți, filme, programe culturale etc.) care contribuie la educație, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilități.

Din 2019 încoace, Fundația Superbet continuă să finanțeze proiectul de suflet, șahul. Din 2019, este și partener strategic al Federației Române de Șah. Și din același an, aduce în București, an de an, elita șahului mondial, care participă la circuitul internațional Grand Chess Tour, inspirat de Garry Kaparov.

În 2022, Fundația a demarat și proiectul-pilot “Șahul – de la învățarea în clasă, la povești de spus acasă  – „The SuperGambit”. Bazat pe metodologia dezvoltată de Fundația pentru Șah Kasparov, proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Step by Step.

Reclama

Despre Race for the Cure

Race for the Cure reprezintă cel mai important eveniment global de constientizare, educare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Inaugurată în anul 1983, Komen Race for the Cure a evoluat de la o cursă cu 800 participanți în Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1,6 milioane de participanți în întreaga lume.

Pentru Fundația Renașterea, acest eveniment reprezintă un bun prilej de a promova mesaje pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului, de a reaminti femeilor că cel mai bun tratament este prevenția, iar informarea corectă, sportul și optimismul sunt rețeta propriei noastre sănătăți.

Reclama

Primele opt editii ale evenimentului s-au bucurat de participarea a peste 21.100 de persoane, din care peste 500 au fost învingătoare în lupta cu cancerul.

Sanatate

Cele mai poluate locuri din Bucuresti in 2023

Publicat cu

pe

Poluarea aerului este una dintre principalele cauze care duc la afecțiuni pulmonare în cadrul cetățenilor, cei mai vulnerabili fiind copiii sau persoanele cu boli cronice. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea duce la peste 7 milioane de morți premature în fiecare an, informează Rador.

Bucureştiul este unul dintre cele mai unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Unul dintre factorii principali ce alimentează poluarea din capitala României este traficul auto (aproximativ 60%).

În cadrul proiectului „I’velo x Aerlive: Aer pentru bicicliști”, 10 stații I’velo din oraș București au fost monitorizate, în perioada august – noiembrie 2023, prin intermediul senzorilor Aerlive, informează Rador Radio România:

Ministerul Mediului: Bulevardul Libertății numărul 12, Sector 5,

Piața Alba Iulia: Bulevardul Unirii numărul 73,

Centrul Vechi: Strada Franceză numărul 62,

Piața Revoluției,

Kaufland: Strada Sergent Năstase Pamfil numărul 2,

Bulevardul Aviatorilor 72,

Piața Arcul de Triumf,

Sky Tower: Barbu Văcărescu numărul 260,

Piața Presei,

Piața Operei: Splaiul Independenței numărul 94.

Acestea sunt locații centrale ale orașului, intens circulate de mașini și de pietoni. Informațiile privind calitatea aerului colectate din aceste zone au fost relevante. În urma datelor colectate, s-a concluzionat că cel mai poluat loc din București este Centrul Vechi.

Continua sa citesti

Sanatate

Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Publicat cu

pe

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.

Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:

– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;

– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;

– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);

– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;

– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);

– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.

El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.

Potrivit lui Tomescu,  au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.

Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.

Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.

Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.

“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Sanatate

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.

„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).

Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.

Reclama

Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.

Continua sa citesti
Reclama
Bani4 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei4 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Banio săptămână in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucurestio săptămână in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare