Administraţia Prezidenţială a dat publicităţii primele imagine cu Klaus şi Carmen Iohannis de la ceremonia de întronarea a noului Împărat al Japoniei, Naruhito. Astfel, şeful statului a scris, marţi, pe Twitter, că a fost o onoare să participe la ceremonia familie imperiale japoneze. De asemenea, acesta  publicat şi o fotografie de la sosirea la ceremonie, alături de soţia sa.

<

Preşedintele României, Klaus Iohannis a purtat frac şi papion alb, iar Carmen Iohannis a avut o rochie tot de culoare turcoz, ca la sosirea la ceremonie, doar că a optat pentru una cu umerii la vedere, în deschiderea banchetului imperial.  De asemenea, în imagini familia prezidenţială apare alături de prinţul Charles, iar Iohannis a fost fotografiat dând mâna cu Împăratul Naruhito al Japoniei.

Iohannis s-a aflat la Tokyo unde a participat luni şi marţi la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă.  Acesta şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei.

Transparenta face diferenta