Intra in contact cu noi

Bucuresti

FOTO – Politia Sector 3 a DESCHIS DOSAR pentru spatiile verzi BETONATE de primaria lui Negoita!

Publicat cu

pe

Politia sector 3 cerceteaza daca lucrarile facute de Primaria sector 3 pe str. Lucretiu Patrascanu  si bd. C-tin Brancusi sunt legale, dupa ce consilierii UNiunii Salvati Bucurestiul au facut o sesisare in acest sens. Primaria sectorului 3 a inceput o ampla actiune de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si C-tin Brancusi: taie fasii din spatiile verzi ale blocurilor pentru a amenaja alei, iar pe trotuarele ramase in paralel ar urma sa faca piste pentru biciclete, anunta Hotnews.ro.

Proiectul a starnit numeroase controverse, in primul rand fiindca se betoneaza din nou spatiu verde, unul dintre obiceiurile care i-au adus lui Robert Negoita renumele de „betonita”.
„Urmare a petitie d-voastra adresata Politiei Sector 3 (…) va comunicam ca aceasta a fost inregistrata in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in servici. CErcetarile sunt efectuate de lucratori din cadrul sectiei 23 de Poliritie, la finalizarea acestora cauza urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa JUdecatoria sector 3, cu propunere temeinica si legala”, se arata in raspunsul POlitiei sector 3 trimis consilierilor USB si publicat pe pagina de Facebook.
Consilierii USB au cerut Politiei efectuarea unui control de legalitate cu privire la autorizatia de construire nr. 1035/08.07.2016 in baza careia se fac lucrarile de amenajare a spatiilor verzi de pe str. Lucretiu Patrascanu, beneficiar fiind SC ADPB SA, constructor –  SC AZOCHIM SRL, iar proiectant general- SC VARZAN & ARHITECTI SRL. IN plus, Consilierii USB au cerut verificarea autorizatiilor de construire nr. 1032, 1036, 1037, 1040 din data de 08.07.2016 pentru  „amenajare spatii verzi, alee pe aliniament str. Constantin Brancusi, beneficiar SC ADPB SA, constructor SC MARI VILA COM SRL, proiectant general SC VARZAN & ARHITECTI SRL”.
In data de 28.06.2016, in zona blvd-ului Constantin Brancusi am constatat desfasurarea unor lucrari de amenajare a unui trotuar, executate in zona de spatiu verde. Din interpelarea muncitorilor aflati la fata locului, ne-a fost comunicat ca lucrarile se desfasoara pentru amenajarea unei piste de biciclete. Lucrarile in discutie afecteaza spatiul verde din gradinile blocurilor si de pe aliniamentul strazilor aratate mai sus, incalcandu-se astfel prevederile legale in materie. Totodata, am identificat executarea unor lucrari identice inclusiv in zona intersectiei strazii Nicolae Grigorescu cu str. Postavarului. Mentionam ca in zonele respective, la acel moment, nu exista un panou  care sa identifice lucrarile desfasurate. Ca urmare a celor constatate, am sesizat atat Politia Locala Sector 3, cat si Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucuresti, in vederea sistarii lucrarilor nelegale. In urma numoeroaselor sesizari primite, Garda de Mediu – Serviciul Comisariatul Municipiului Bucuresti a efectuat un control al lucrarilor desfasurate pe str. Constantin Brancusi, tronson Nicolae Grigorescu ¬ Lucretiu si pe str. Lucretiu Patrascanu. Drept consecinta a constatarii nelegalitatii lucrarilor, Garda de Mediu dispus sistarea activitatilor desfasurate pana la obtinerea actelor reglementare specifice necesare pentru continuarea lucrarilor si prezentarea acestora, precum: aviz de mediu/acord de mediu/clasarea notificarii, certificat de urbanism, autorizatie de construire. Totodata, Garda de Mediu a impus masura respectarii prevederilor art. 18 din Legea 24/2007, a prev. HG 1061/2008 si a prevederilor Legii 104/2011. Pe langa masurile de sistare a lucrarilor pana la intrarea in legalitate, Garda de Mediu a dispus sanctionarea societatilor SC MARI VILA COM SRL si SC AZOCHIM SRL, cu amenda in cuantum de 10 000 lei, pentru nerespectarea art. 21 lit. b din Legea 24/2007. Reprezentantii Politiei Locale Sector 3 ne-au comunicat ca s-au prezentat la fata locului si in urma constatarii nelegalitatii lucrarilor desfasurate, au somat reprezentantii societatilor executante sa sisteze lucrarile.Desi masurile impuse de catre Garda de Mediu  si Politia Locala au fost comunicate societatilor respunzatoare de executarea lucrarilor, acestea nu au inteles sa se conformeze masurilor dispuse, iar in data de 05.07.2016 am constatat continuarea lucrarilor de catre aceleasi societati. Mai departe, in data de 09.07.2016, am observat doua panouri amplasate pe str. Lucretiu Patrascanu si str. Constantin Brancusi, conform carora, lucrarile figurau a fi executie  de catre societatile SC AZOCHIM SRL si SC MARI VILA CCOM SRL, sanctionate de Garda de Mediu pentru aceleasi lucrari,  beneficiarul lucarilor fiind SC ADPB SA„, se arata in sesizarea trimisa de Consilierii USB Politiei sector 3.
In plus, consilierii USB considera ca autorizatiile de construire au fost emise ilegal deoarece se betoneaza spatiul verde. 

Bucuresti

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Publicat cu

pe

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.

Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.

De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.

Reclama

Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reclama

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Reclama

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Publicat cu

pe

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția locală trebuie să revină pe stradă, la intrările în școli, la patrularea prin parcuri și să nu fie nevoită să acționeze drept “bodyguard” pentru primar/primăriță. Auzim, des, în campaniile electorale, că învățământul va deveni modern, inteligent, atractiv, european! Asta ar fi normalitatea.

Reclama

Andrei Florin-Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă:

“Poliția Locală înapoi în stradă! Aceasta este promisiunea mea pentru părinții din Sectorul 1!

Poliția școlilor este proiectul pe care îl voi implementa, cu prioritate, în calitate de Primar al sectorului 1 și are în vedere ca fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1 să aibă permanent o patrulă a Poliției Locale în proximitate.

Reclama

Siguranța copiilor și liniștea părinților lor trebuie să devină o prioritate în sectorul nostru.

Polițistul local va fi persoana de contact prin care locuitorii Sectorului 1, de la cel mai mic la cel mai în vârstă, vor fi permanent în relație directă cu Poliția, atât locală, de sector, dar și cu cea națională. Polițistul va avea contact atât cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice și private din zona sa.

Nu mai avem timp de pierdut cu promisiuni fantastice și demagogie! Avem nevoie de măsuri simple, ușor de aplicat imediat și cu efecte pe termen lung! Iar eu pot, vreau și știu cum să fac aceste lucruri să devină realitate!”

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei3 zile in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 zile in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turist3 săptămâni in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politica3 săptămâni in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp libero lună in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Sectorul 1o lună in urma

A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o...

Reclama

La mare cautare