Intra in contact cu noi

Bucuresti

FOTO – Politia Sector 3 a DESCHIS DOSAR pentru spatiile verzi BETONATE de primaria lui Negoita!

Publicat cu

pe

Politia sector 3 cerceteaza daca lucrarile facute de Primaria sector 3 pe str. Lucretiu Patrascanu  si bd. C-tin Brancusi sunt legale, dupa ce consilierii UNiunii Salvati Bucurestiul au facut o sesisare in acest sens. Primaria sectorului 3 a inceput o ampla actiune de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si C-tin Brancusi: taie fasii din spatiile verzi ale blocurilor pentru a amenaja alei, iar pe trotuarele ramase in paralel ar urma sa faca piste pentru biciclete, anunta Hotnews.ro.

Proiectul a starnit numeroase controverse, in primul rand fiindca se betoneaza din nou spatiu verde, unul dintre obiceiurile care i-au adus lui Robert Negoita renumele de „betonita”.
„Urmare a petitie d-voastra adresata Politiei Sector 3 (…) va comunicam ca aceasta a fost inregistrata in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in servici. CErcetarile sunt efectuate de lucratori din cadrul sectiei 23 de Poliritie, la finalizarea acestora cauza urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa JUdecatoria sector 3, cu propunere temeinica si legala”, se arata in raspunsul POlitiei sector 3 trimis consilierilor USB si publicat pe pagina de Facebook.
Consilierii USB au cerut Politiei efectuarea unui control de legalitate cu privire la autorizatia de construire nr. 1035/08.07.2016 in baza careia se fac lucrarile de amenajare a spatiilor verzi de pe str. Lucretiu Patrascanu, beneficiar fiind SC ADPB SA, constructor –  SC AZOCHIM SRL, iar proiectant general- SC VARZAN & ARHITECTI SRL. IN plus, Consilierii USB au cerut verificarea autorizatiilor de construire nr. 1032, 1036, 1037, 1040 din data de 08.07.2016 pentru  „amenajare spatii verzi, alee pe aliniament str. Constantin Brancusi, beneficiar SC ADPB SA, constructor SC MARI VILA COM SRL, proiectant general SC VARZAN & ARHITECTI SRL”.
In data de 28.06.2016, in zona blvd-ului Constantin Brancusi am constatat desfasurarea unor lucrari de amenajare a unui trotuar, executate in zona de spatiu verde. Din interpelarea muncitorilor aflati la fata locului, ne-a fost comunicat ca lucrarile se desfasoara pentru amenajarea unei piste de biciclete. Lucrarile in discutie afecteaza spatiul verde din gradinile blocurilor si de pe aliniamentul strazilor aratate mai sus, incalcandu-se astfel prevederile legale in materie. Totodata, am identificat executarea unor lucrari identice inclusiv in zona intersectiei strazii Nicolae Grigorescu cu str. Postavarului. Mentionam ca in zonele respective, la acel moment, nu exista un panou  care sa identifice lucrarile desfasurate. Ca urmare a celor constatate, am sesizat atat Politia Locala Sector 3, cat si Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucuresti, in vederea sistarii lucrarilor nelegale. In urma numoeroaselor sesizari primite, Garda de Mediu – Serviciul Comisariatul Municipiului Bucuresti a efectuat un control al lucrarilor desfasurate pe str. Constantin Brancusi, tronson Nicolae Grigorescu ¬ Lucretiu si pe str. Lucretiu Patrascanu. Drept consecinta a constatarii nelegalitatii lucrarilor, Garda de Mediu dispus sistarea activitatilor desfasurate pana la obtinerea actelor reglementare specifice necesare pentru continuarea lucrarilor si prezentarea acestora, precum: aviz de mediu/acord de mediu/clasarea notificarii, certificat de urbanism, autorizatie de construire. Totodata, Garda de Mediu a impus masura respectarii prevederilor art. 18 din Legea 24/2007, a prev. HG 1061/2008 si a prevederilor Legii 104/2011. Pe langa masurile de sistare a lucrarilor pana la intrarea in legalitate, Garda de Mediu a dispus sanctionarea societatilor SC MARI VILA COM SRL si SC AZOCHIM SRL, cu amenda in cuantum de 10 000 lei, pentru nerespectarea art. 21 lit. b din Legea 24/2007. Reprezentantii Politiei Locale Sector 3 ne-au comunicat ca s-au prezentat la fata locului si in urma constatarii nelegalitatii lucrarilor desfasurate, au somat reprezentantii societatilor executante sa sisteze lucrarile.Desi masurile impuse de catre Garda de Mediu  si Politia Locala au fost comunicate societatilor respunzatoare de executarea lucrarilor, acestea nu au inteles sa se conformeze masurilor dispuse, iar in data de 05.07.2016 am constatat continuarea lucrarilor de catre aceleasi societati. Mai departe, in data de 09.07.2016, am observat doua panouri amplasate pe str. Lucretiu Patrascanu si str. Constantin Brancusi, conform carora, lucrarile figurau a fi executie  de catre societatile SC AZOCHIM SRL si SC MARI VILA CCOM SRL, sanctionate de Garda de Mediu pentru aceleasi lucrari,  beneficiarul lucarilor fiind SC ADPB SA„, se arata in sesizarea trimisa de Consilierii USB Politiei sector 3.
In plus, consilierii USB considera ca autorizatiile de construire au fost emise ilegal deoarece se betoneaza spatiul verde. 

Bucuresti

Accident sau atac mafiot în București? Doi interlopi spulberați de o mașină pe Șoseaua Fundeni

Publicat cu

pe

Doi bărbați au ajuns, joi seară, la spital, după ce au fost accidentați de un șofer care se deplasa pe Șoseaua Fundeni din Capitală, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Cele două victime fac parte, potrivit unor surse judiciare, din clanul Chira.

„La data de 30 Noiembrie a.c., în jurul orei 17.20, Brigadă Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație. Conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe Șos. Fundeni, dinspre Șos. Colentina către Șos. Pantelimon, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 161, a surprins și accidentat doi pietoni”, anunță Brigada Rutieră.

Reclama

Polițiștii precizează că cei doi pietoni, doi bărbați în vârstă de 38, respectiv 20 de ani, au fost răniți și duși la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

„Conducătorul autovehicului a fost testat cu aparatele etilotest și DrugTest, rezultatele indicate fiind pentru consumul de băuturi alcoolice și pentru consumul de substanțe interzise. ~În continuare, polițiștii Brigăzii Rutiere efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului de circulație”, se arată în finalul comunicatului.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Firea: „Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate”

Publicat cu

pe

Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general, acuză Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

„Parcarea de aproape 20 milioane de euro din Pantelimon este ținută în mizerie, vandalizată, pe jumătate goală și plină de mașini abandonate. Doi primari nu sunt în stare să administreze unica parcare supraetajată construită de Primăria Capitalei, tot în mandatul meu ca primar general.

Zilele trecute, am văzut cu toții în presă cum a ajuns să arate singura construcție de tip Park&Ride realizată de Municipalitate, în zona Pantelimon. Coșurile de gunoi erau pline până la refuz, semn că nimeni nu le mai curățase de săptămâni întregi. Multe dintre instalații sunt vandalizate, pereții mâzgâliți cu tot felul de desene, iar locurile de parcare ocupate de mașini abandonate, cu praful pe ele de luni întregi.
Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 nu fac nimic pentru a-i încuraja pe șoferii care intră în București dintre Cernica sau Pantelimon să-și lase mașinile în parcare, cât timp sunt la serviciu sau în oraș cu alte treburi. Au luat o singură măsură, zero taxe, dar care nu este suficientă. În plus, cele două primării nu se înțeleg nici măcar să țină funcțională parcarea care a costat aproape 13 milioane de euro.
Chiar dacă în urma articolelor din presă au dispărut mormanele vizibile de gunoaie, restul problemelor au rămas.
În 2016 am găsit aici, la intersecția șoselelor Pantelimon și Vergului, o mare groapă și atât. În septembrie 2020, lucrările erau aproape gata. Dar au venit alegerile, s-a schimbat primarul și lucrările s-au oprit la 99%. Abia în iulie 2021, după opt luni, Primăria Capitalei a reușit să termine și acel rest de 1% și să deschidă parcarea. De atunci, vedem cu toții ce s-a întâmplat…”, scrie Gabriela Firea.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Cum se lucrează în București? Nicușor Dan: ”Proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze”

Publicat cu

pe

Tribunalul Bucureşti a confirmat că lucrările de construire la clădirea de pe strada Visarion nr. 8 au fost ilegale, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

„Autorizaţia a expirat, noi nu am prelungit-o, iar proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizaţiei şi a continuat să lucreze. Se face un an de când am sesizat Parchetul, singurul organ competent să oprească lucrările, nu am avut niciun răspuns”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

El a atras atenţia că se înregistrează „o disoluţie a autorităţii în urbanism”, care începe cu Parchetul.

Reclama

„Cathedral Plaza, Visarion 8, Icoanei 2-8 sunt clădiri care vor fi demolate, chiar dacă vom mai pierde ani în procese”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a declarat, pe 12 februarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru oprirea lucrărilor de construcţie la blocul aflat pe strada Visarion nr. 8, pe motiv că „sunt multe ilegalităţi şi falsuri”.

„După ce clădirea a fost demolată bucată cu bucată fără vreo autorizaţie, primarul PSD Firea a dat în 2019 autorizaţie pentru un bloc cu 5 etaje. Sunt multe ilegalităţi, chiar falsuri constatate de Parchet. Ca de obicei, Inspectoratul de Stat în Construcţii nu a găsit nimic ilegal”, afirma Nicuşor Dan.

Reclama

Pe 7 iunie, edilul general al Capitalei îşi manifesta nemulţumirea că solicitările Municipalităţii de oprire a lucrărilor de pe străzile Visarion şi Icoanei nr. 2-8 nu au fost soluţionate de parchete.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 44 ore in urma

VIDEO-Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier. Băluță: Înainte, pentru câteva ore pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4

Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier, a anunțat Primăria Sectorului 4. Potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis inițial pentru pietoni. „Înainte,...

Bani11 ore in urma

Studiu Gfk: Puterea de cumpărare în București este dublă față de media pe țară

Județul Constanța se află, în acest an, la jumătatea clasamentului național privind puterea de cumpărare, cu o medie anuală pe...

Timp liber15 ore in urma

O celebra berarie din Viena a deschis o franciză la București

Celebra berărie Salm Braeu din Viena, Austria, a deschis o franciză la București. Aceasta este situată pe Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 48....

Turist15 ore in urma

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și...

Stiri Bucuresti actualitateo zi in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Banio zi in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: