Florentin Pandele are de azi și televiziune națională. Consiliul Național al Audiovizualului a votat trecerea televiziunii Metropola TV, deținută de Consiliul Local Voluntari, de la regională (așa cum era până în prezent), la națională, scrie paginademedia.ro

<

Solicitarea vine la doar cinci luni de când postul a câștigat licența. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea. S-a discutat despre această transformare a postului Metropola TRV încă din decembrie, dar membrii CNA au fost sceptici la vremea respectivă.

Reprezentanții postului au motivat decizia, susținând că „s-au dezvoltat rapid” și vor să difuzeze sport și alte producții.

La votul de astăzi șapte membri au fost pentru, unul împotrivă (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot. În documentul trimis la CNA, producția proprie a postului creștea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul Metropola TV se va vedea la următorii cabliști: RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în ședința CNA:

„Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă și care dorește să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea și am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune națională și noi le-am îndeplinit.”

Metropola TV a primit licența în septembrie, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Are conținut generalist și este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari – Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuțiș, dar acesta și-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

Citește integral pe paginademedia.ro

Transparenta face diferenta