Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, anunta ca institutia pe care o conduce trece printr-o grava criza financiara si ia masuri extreme pentru salvarea de la faliment.

<

”Am transmis o notificare furnizorilor de utilități publice să asigure continuitatea serviciilor publice. În ceea ce privește transportul public în comun, acesta va fi redus cu 25%, practic parcul auto al STB se va redimensiona cu un procent de 25%. Motivele sunt foarte clare. În primul rând a scăzut numărul de călători. Trebuie să-i protejăm și pe aceștia care trebuie să ajungă la serviciile vitale pentru populație, dar de asemenea trebuie să avem grijă și de șoferii STB”, a declarat Firea.

Primarul general a mai anunțat că a sistat lucrările pe șantierele municipalității.

”Am dat sistare de lucrări pe toate șantierele municipalității: Fabrica de Glucoză, lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, park&ride Pantelimon, Podul Ciurel, Podul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, consolidare Curtea Veche și o consolidare de lângă sediul Primăriei Capitalei. De ce? Mulți dintre angajații de pe aceste șantiere sunt din județele vecine sau din comunele limitrofe, avem informații de la Polițiile Locale că au intrat în contact cu românii întorși recent din Italia și Spania care nu au respectat izolarea la domiciliu. Este posibil să se fi infectat deja cu noul coronavirus. Asta înseamnă că atunci când ar fi intrat să cumpere medicamente într-o farmacie sau alimente într-un magazin sau ar fi folosit mijloacele de transport în comun, să fi transmis coronavirusul bucureștenilor”, a explicat Firea.