Primarul general, Gabriela Firea, a declarat astăzi că Primăria Capitalei nu poate recunoaște și plăti 3,7 miliarde de lei, cum cere ELCEN.
”Municipalitatea nu poate plăti nici un ban peste cei 1,2 miliarde de lei, sumă recunoscută și prin hotărâre judecătorească. Mai mult decât atât, dacă Primăria Capitalei ar plăti mai mult, acesta ar fi un ajutor de stat, conform Consiliului Concurenței”, a mai spus Firea.
”Municipalitatea a lucrat, de doi ani și jumătate, pentru ieșirea din insolvență și unificarea RADET și ELCEN într-un sistem integrat de producție, transport, distribuție a energiei termice, sistem care să poată fi modernizat prin investiții, inclusiv pe fonduri europene. Numai că ELCEN a găsit, în fiecare etapă, motive și modalități de a zădărnici eforturile Primăriei Capitalei”, a susținut Gabriela Firea.
Primarul general a făcut aceste declarații în contextul în care, astăzi, administratorul special al ELCEN a dat publicității un comunicat în care lansa acuzații la adresa municipalității bucureștene.
Trebuie menționat faptul că în Planul de reorganizare adoptat anul trecut de către Adunarea Creditorilor ELCEN, se vorbește despre plata unei creanțe de 1,095 miliarde lei. Administratorul ELCEN reproșează Municipalității că nu ar preciza de unde va fi plătită aceasta sumă.

<
Transparenta face diferenta