Primăria Capitalei a oprit toate toaletările pentru această primăvară și pentru această vară. Motivația deciziei este că a început perioada de vegetație, iar tăierile sunt nocive în această perioadă.

Toaletările din toamna lui 2019 și din primăvara lui 2020 au fost permise în București printr-o dispoziție cu caracter general emisă de Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei în 4 octombrie 2019. Prin decizia din 2019, orice administrator de spațiu verde public din București putea să taie cum considera necesar.

<

”De ani de zile toaletările au fost desfășurate neprofesionist, au dus la distrugeri de arbori și sunt unul din factorii importanți ai poluării din ultimii ani. Specialiștii au atras în mod constant atenția asupra acestui fenomen, declară Nicoțor Dan.

Nu există un act normativ care să reglementeze gestionarea corectă a arborilor din București. Administrațiile subordonate primăriilor din București încredințează intervențiile unor firme care nu au specialiști. Acestea taie excesiv pentru ca rezultatul intervenției lor să se vadă (așa înțeleg să își justifice munca) și pentru că muncitorii fructifică adesea lemnul obținut. Societatea Internațională de Arboricultură menționează standardul american ANSI A300 (https://wwv.isa-arbor.com/store/product/4278/cid/117/) ca standard recunoscut internațional pentru îngrijirea arborilor. Standardul american recomandă ca prin intervenție să nu se taie mai mult de 25% din coroana crescută în ultimul an (nu din întreaga coroană, cum se citează adesea eronat).

Citeste mai multe pe Hotnews.ro

Transparenta face diferenta