Acasă Politica Firea face spume in PSD si blocheaza discutiile interne: Vrea sa fie...

Firea face spume in PSD si blocheaza discutiile interne: Vrea sa fie vicepremier cu orice pret!

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, amana luarea unei decizii privind persoana din PSD care va ocupa pozitia de vicepremier. Ciolacu a promis, luni seara, ca decizia o va lua marti dimineata, insa marti a declarat ca va face public numele „in momentul in care se va lua o decizie”.

Initial, Ciolacu a dorit sa il instaleze vicepremier pe Sorin Grindeanu, insa s-a ridicat Gabriela Firea si a emis si ea pretentii pentru acest post. Firea are parte de sustinere puternica, alaturi de ea fiind baronul Paul Stanescu, secretar general al PSD.

<

De teama sa nu si-i puna in cap si pe Firea si pe Stanescu, Ciolacu ar putea sa apeleze la o a treia varianta. Cel mai probabil, vicepremierul din partea PSD va fi Alexandru Rafila.

Ciolacu a declarat luni seara ca functia de vicepremier i s-ar fi cuvenit, daca intra in guvern, prin urmare el va decide cine o va ocupa.

„In vechea coalitie functiile de vicepremier au fost ocupate de catre presedintii de partide, fara portofoliu, ca sa fie cu totii. PNL a dat prim-ministrul prin presedintele Florin Citu, domnul Kelemen Hunor, vicepremier, domnul Dan Barna, vicepremier. De aceea, mi-am permis sa cer colegilor mei acest vot, deoarece acea functie, daca ar fi fost intr-o normalitate, ar fi revenit presedintelui partidului, daca nu ar fi fost prim-ministru. Am cerut acest lucru, ca astazi, prin discutii individuale cu mai multi dintre colegi sa iau hotararea cea mai buna. Astazi voi lua hotararea, impreuna cu colegii mei o sa ma sfatuiesc, pana maine dimineata se va sti acest lucru. Cu certitudine, va fi un vicepremier cu portofoliu”, a afirmat, luni, Ciolacu, la finalul sedintei Comitetului Politic National al PSD.

Vicepremierul PSD va fi o persoana din lista de ministri propusi de social-democrati, a mai spus Ciolacu.