Acasă Stiri Bucuresti actualitate Firea face dezinsectie impotriva tantarilor la IARNA!

Firea face dezinsectie impotriva tantarilor la IARNA!

533

Licitaţia dezinsecţiei s-a transformat într-un fel de război al ţânţarilor în Bucureşti!  Deşi fusese anunţată cu mare tam-tam pentru data de 19 iulie, s-a amânat din nou, pentru o dată nedefinită.

”Tocmai când ne pregăteam să depunem dosarul, am fost anunţaţi că licitaţia se amână din nou, dar nu se ştie pentru ce dată”, ne-a spus Andrei Leca, reprezentantul uneia din firmele de dezinsecţie şi deratizare care se pregăteau să intre în competiţie.

Alexandru Badea, reprezentantul altei firme cocurente, a mers chiar mai departe şi a acuzat, printr-o scrisoare deschisă, Primăria Capitalei că ar vrea să atribuie  acest serviciu public prin metode mai puţin ortodoxe. ”Persoanele responsabile de organizarea licitației nu-și doresc ca această licitaţie să se desfăşoare în condiţii normale, preferând probabil sistemul atribuirii directe, utilizat în ultimele două decenii. Îi solicităm noului primar general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, să verifice cu atenţie cercul de interese din jurul Direcţiei Generale Achiziţii a Primăriei”, spune Alexandru Badea, citat de Libertatea.ro.
Contractul pentru serviciul de dezinsecţie a expirat la finele anulu trecut, iar până în acest moment nu a mai fost semnat altul. Primăria Capitalei a anunţat că până la licitaţie va face dezinsecţie pe cont propriu, în punctele cele mai sensibile, acolo unde s-au primit plângeri mai multe de la cetăţeni.
Poziția Părimăriei Capitalei în acest caz:

 ”Având în vedere că la data de 15.07.2016, Curtea de Apel București – Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal a pronunţat Decizia nr. 3888, având următorul conţinut: ¨Admite în parte plângerea. Modifică parţial decizia C.N.S.C. nr. 943/C1/944 din 02.06.2016, în sensul obligării autorităţii contractante să pună la dispoziţia operatorilor echivalentul în m.p. pentru fiecare obiectiv din anexe, a cărui unitate de măsură este alta decât cea de suprafaţă, adică pentru cele a căror unitate de măsură indicată este bucată sau km. Respinge ca neîntemaiate restul pretenţiilor petentei. Obligă intimata să achite petentei suma de 1225 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reduse de instanţă. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 iulie 2016¨
Astfel, Municipiul Bucuresti a suspendat procedura de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului privind ˝Serviciul de salubrizare – activitățile de deratizare și combatere ţânţari în Municipiul Bucureşti¨ până la primirea motivării deciziei Curţii de Apel pentru punere în aplicare. De asemenea, Municipiul București a publicat în SEAP adresa DPA nr. 1341.1/18.07.2016 prin care a anunțat operatorii economici interesați  ca procedura de licitație deschisa în vederea atribuirii contractului privind ˝Serviciul de salubrizare – activitațile de deratizare și combatere ţânţari în Municipiul Bucureşti¨ a fost suspendată. Ținând cont de cele de mai sus, facem precizarea că autoritatea contractantă, prin Directia Generala Achiziții a respectat întrutotul atât legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice cât și Deciziile CNSC prin măsurile de remediere adoptate și publicate pe SEAP”.

Între timp, în România a fost anunţat primul caz de Zica, boală infecţioasă mortală, fără remediu, care este adusă de ”ţânţarul-tigru”. Insectă ”fioroasă” se poate plimba nestingherită prin Bucureşti, pentru că se pare că anul acesta este slabă speranţă să îl mai deranjeze cineva.

<