Gabriela Firea a anuntat la B1 TV ca este sabotata de „anumiti colegi” din PSD care nu doresc ca Pro Romania sa o sustina pentru Primaria Capitalei. Desemnarea de catre Pro Romania a aunui eventual candidat la Primaria Generala i-ar anula sansele de a mai castiga, avand in vedere ca ar rupe din voturile ei, in conditiile in care alegerile vor fi intr-un singur tur.

<

Gabriela Firea se straduieste sa obtina sustinerea Pro Romania pentru candidatura ei la Primarie, in aceasta perioada avand loc megocieri intense. Surse politice au anuntat ca Firea face presiuni asupra lui Ciolacu pentru a accepta tot ce ii solicita Ponta. Acesta are pretentii uriase, solicitand printre altele 30 de locuri eligibile de parlamentari pe lista unei viitoare aliante PSD-Pro Romania-ALDE.

Firea a negat aceste informatii si sustine ca negocierile cu Pro Romania sunt blocate. Mai mult, ea afirma ca „anumiti colegi” din PSD care nu doresc ca Pro Romania sa o sustina pentru Primaria Capitalei.

„Noi ne-am dorit si ne dorim in continuare o alianta cu Pro Romania, cu ALDE si alte formatiuni politice care considera ca programul meu de guvernare locala a fost dus, in mare parte, la bun sfarsit in acesti patru ani si care cred ca ceea ce gandesc eu pentru urmatorii patru ani pentru Bucuresti sunt lucruri foarte bune pentru bucuresteni. Suntem, in acest moment, intr-un impas, daca poate fi numita asa situatia in care nu semnam nimic, niciun protocol, niciun document.

Am citit titluri in ziare ca eu l-as forta pe dl Ciolacu sa negocieze in genunchi cu Victor Ponta oferind cu mare dificultate un numar mare de parlamentari pe listele PSD doar de dragul Gabrielei Firea pentru a se alege primar general. Nu am facut niciodata asa ceva, nu am exercitat nicio presiune politica sau de alta natura asupra colegilor mei.

(…) Nu as vrea sa faca partidul sacrificii pentru mine. Eu sunt in stare de sacrificii pentru tara, pentru echipa, pentru colegi, pentru familie, dar niciodata nu o sa cer nimanui sa dea ceva ce nu vrea sa dea pentru mine.

Sunt convinsa ca am si colegi care nu ma simpatizeaza foarte tare si, probabil, unii dintre ei pun umarul ca aceasta alianta cu Pro Romania sa nu se realizeze. In orice caz, eu imi duc soarta cu demnitate si nu o sa exercit presiuni asupra colegilor mei sa ofere ceva considerat prea mult altui partid politic care sa ma sprijine pe mine. Dreapta se uneste, centru-stanga are ezitari. Asta e situatia”, s-a plans Firea la B1 TV.

Transparenta face diferenta