Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, cere audierea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul comisiei, după ce aceasta a vorbit despre implicarea lui Liviu Dragnea în represiunea protestelor de pe 10 august:
“Am citit afirmațiile foarte grave ale Gabrielei Firea privind implicarea lui Liviu Dragnea în represiunea violentă din 10 august: „Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale și am informațiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect, juridic. Dar uite că nu a fost aşa. Vrea să transforme capitala României, municipiul Bucureşti şi să ajungem precum Beirut.” Consider că sunt declarații foarte serioase, cu implicații pentru siguranța națională și ordinea publică. Cred că doamna Firea trebuie invitată la Comisia de Apărare pentru a oferi detalii despre interesele politice din spatele represiunii din august. Nu poți spune că „nu vrei să dai detalii” pe o temă atât de serioasă. Voi cere oficial chiar astăzi biroului Comisiei pentru Apărare convocarea Primarului General al Capitalei”, a scris deputatul PNL Ovidiu Raețchi pe pagina sa de Facebook.
Primarul General al Capitalei a decșarat sâmbătă într-o apariție televizată la România TV că Liviu Dragnea este cel care a pus la cale ”momentul 10 august” prin apropiații săi.
În privința violențelor din 10 august 2018 procurorii au deschis mai multe cercetări privind violențele din acea zi de la mitingul Diasporei.

<
Transparenta face diferenta