Gabriela Firea a solicitat, sambata seara, „inchiderea Bucurestiului” pentru romanii care sosesc din tari straine. „Trebuie inchiderea Bucurestiului pentru persoanele care vin din tari straine. Fara nicio suparare, dar cred ca trebuie sa fie organizat transportul la judetele de resedinta. Nu putem pune toata presiunea pe medicii din Bucuresti”, a declarat Firea la Antena 3.

<

”Am spus si zilele trecute, pentru protectia bucurestenilor trebuie sa acceptam masuri mai ferme. Din punctul nostru de vedere, suntem pregatiti fata acestei situatii dar numarul persoanele care vin din tarile problema sunt foarte mare. In Bucuresti sunt 270 de persoane in carantina, unele dintre ele asteapta inca testele.

Cred ca izolarea anuntata la nivel mondial ca si masura de preventie nu e facultativa pentru nimeni. Nu conteaza ca esti demnitar. Mi se pare incorect si chiar iresponsabil. Daca nu e legal juramantul la distanta, cred ca cea mai buna solutie corecta si sanatoasa este ca ministrii sa fie adaptati pentru astfel de situatii, sa poarta combinezoane, masca cu tripla protectie si manusi. Nu este de gluma. Pot infecta foarte multe persoane prin aceasta iesire.

Am solicitat inchiderea scolilor, spectacolelor, teatrelor de asemenea concertelor si activitatilor in spatii inchise. Decizia s-a luat la cateva zile distanta. Este insuficienta, perioada trebuie prelungita minimum pana dupa vacanta de Paste. Vom avea un varf zilele urmatoare.

Trebuie sa protejam copiii si oamenii in varsta. In acest moment cu persoanele din carantina din Bucuresti si Ilfov facem fata situatiei cu cele doua spitale infectioase din Capitala, sunt numere suficiente de paturi, dar la ce vine din Spania si Italia ar trebui mari acest numar.

Trebuie delimitare a accesului in Capitala. Trebuie inchiderea Bucurestiului pentru persoanele care vin din tari straine. Fara nicio suparare, dar cred ca trebuie sa fie organizat transportul la judetele de resedinta. Nu putem pune toata presiunea pe medicii din Bucuresti”, a spus Firea.

Presedintele Klaus Iohannis a anunta, vineri, stare de urgenta incepand de saptamana viitoare.

„Este foarte important ca masurile care vor fi luate sa fie luate la timp, in asa fel incat sa prinda, iar pentru a face posibila aceasta lupta cu toate instrumentele prevazute de lege am decis sa decretez stare de urgenta la inceputul saptamanii viitoare”, a spus seful statului dupa ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functii de catre membrii Cabinetului Orban III.

Transparenta face diferenta