Firea anunta ”modernizarea” Parcului Cismigiu: "Copaci taiati pentru a face loc magazinelor!"

0
964

Senatorul USR Vlad Alexandrescu atrage atentia ca Gabriela Firea va interveni in Parcul Cismigiu, intentionand „sa taie zeci de arbori seculari, plantati inca dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial”. Firea neaga, insa directorul ALPAB confirma ca vrea sa taie copaci din parc.
”Firea incearca iar sa distruga Parcul Cismigiu! Sub denumirea de ‘restaurare’, Primaria Bucurestiului vrea sa taie zeci de arbori seculari, plantati inca dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Iar, pe locul lor, sa construiasca tot felul de gherete pe care sa le ofere apropiatilor partidului sa-si deschida afaceri in mijlocul parcului. Mutileaza un parc monument istoric de importanta internationala de clasa A. 150 de ani am reusit sa conservam parcul, realizat in sec. XIX de arhitectul peisagist Karl Fr. Wilhelm Meyer, unul dintre cei mai buni peisagisti care a lucrat in Romania.
Nu s-au atins de el nici comunistii, nici rechinii imobiliari de dupa ’89, desi au vrut. Am reusit sa il conservam destul de bine pana a venit aceasta doamna pe care altii o numesc ‘toapa inculta’ si care vrea sa transforme parcul intr-un bazar kitschos. O sa facem tot ce putem pentru a opri acest lucru si sa salvam Parcul Cismigiu. Mai jos, in imagine, vedeti planul de transformare a parcului intr-un mic balci. In ilustratie, planul de amenajare a Gradinii Cismigiu cu 16 spatii comerciale (cu cerculete rosii)”, a scris Vlad Alexandrescu pe pagina de Facebook.

<
 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a negat acuzatiile.

„Daca cineva are de gand sa faca defrisari, pleaca acasa. Oricum nu se va face asa ceva cu acordul meu. Sunt unul dintre oamenii care a militat si in Parlamentul Romaniei, ca senator, sa nu se taie niciun copac de niciunde. Cu atat mai putin as fi de acord sa faca ceea ce spuneti dumneavoastra: defrisari masive, sa intram cu buldozere, sa nu mai intre nimeni in zona. Creati o atmosfera de apocalipsa pentru un proiect atat de necesar, in legatura cu care noi avem discutii destul de avansate sa putem sa intram pe fonduri europene. Este vorba de 10 milioane de euro si avem sanse si ne vom inscrie imediat la primul anunt de fond si nu vom sta degeaba”, a declarat Firea.
Directorul ALPAB, Marius Albisor, a declarat insa ca densitatea de arbori este foarte mare si nu creste iarba.