Potrivit unui răspuns al Municipalității către București FM, Pavilionul Central al Romexpo nu va mai fi transformat în sală polivalentă. Asta pentru că, între timp, Primăria Capitalei a solicitat o Hotărâre de guvern prin care Pavilionul Central de la Romexpo să fie trecut în administrarea sa, dar nu a primit răspuns la această solicitare. Mai mult decât atât, Romexpo a încheiat un contract prin care a acordat unui investitor dreptul de uzufruct și de administrare deplină, cu excepția celui de înstrăinare asupra Pavilionului A, pe o durată de minimum 10 ani.
Acest contract a survenit chiar dacă, în noiembrie 2016, primarul general Gabriela Firea și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, semnaseră un protocol prin care se convenea transformarea pavilionului în sală polivalentă, pe banii Municipalității.
Cât privește sala multifuncțională din incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, aceasta rămâne, parcă, sub un blestem. Deși se vorbește despre ea încă din 2011, când Guvernul se arăta dispus să o construiască pe banii bugetului de stat, sala multifuncțională s-a tot amânat de la an la an, suportarea cheltuielilor fiind mutată în sarcina Primăriei Capitalei. Numai că procedura de achiziție publică demarată în 2014, a fost anulată, iar în cel mai scurt timp Municipalitatea va lansa o nouă procedură.
Patinoarul Mihai Flamaropol este, deja, în construcție. Au fost depășite faza întâi, cea a serviciilor de proiectare, și etapa a doua, organizare de șantier și demolare construcții existente. Se află în curs faza a treia, lucrări de rezistență, structură și suprastructura metalică a acoperișului, care reprezintă 20%,din lucrările de execuție. Potrivit raportului consultantului Louis Berger de luna trecută, erau executate circa 13% din întreaga lucrare, se mai spune în răspunsul Municipalității.
Sursa: Bucurestifm.ro

<