Potrivit comunicatului, USR, partidul condus de Dan Barna, ar fi fost singura grupare care nu a vrut să aprobe acest proiect.

„La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, majoritatea consilierilor generali din Consiliul General al Municipiului București, în afara de consilierii USR Bucuresti, a aprobat un proiect de hotărâre menit să faciliteze modernizarea bazelor sportive din București. Astfel, au votat «pentru» consilierii partidelor PSD, ALDE, PNL si PMP, cele 35 de voturi fiind suficiente pentru aprobarea proiectului de hotărâre.

Deși în sala de consiliu au fost prezenți marele sportiv român Gică Popescu, consilier al primului ministru și coordonator al organizarii Euro 2020, preşedintele Federației Române de Tenis, George Cosac, precum și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, toți declarându-și suportul pentru acest proiect necesar modernizării infrastructurii sportive din Bucuresti, USR a decis că politica primează în fata inițiativelor benefice pentru bucureșteni și nu a aprobat acest proiect.
(…) Aceste modificări sunt necesare pentru ca infrastructura sportivă actuală (stadioane și baze sportive construite în urma cu zeci de ani) este perimată si necesită modernizari urgente, conform cerințelor europene. De fapt, acest proiect de hotărâre nu face altceva decât să deblocheze procedura de Autorizare a extinderilor bazelor sportive existente în vederea urgentării executării lucrărilor de interes public incluse în programul național destinat Campionatului European de Fotbal 2020.

Subliniem că actul normativ se referă numai la investiții publice, fie de la bugetul național, fie de la cel local, destinate sportului de masă sau de performanță. Cu alte cuvinte, prin modificările propuse, Primăria Capitalei sau primăriile de sector vor putea dezvolta proiecte de interes public, care vizează exclusiv facilități pentru sport, în regim de autorizare directă (fără a mai fi nevoie de Planuri Urbanistice de Detaliu sau Planuri Urbanistice Zonale).

Concret, ceea ce se va autoriza/realiza pe terenurile «Domeniu public cu destinatie V3b – Complexe si baze sportive» reprezintă exclusiv construirea de stadioane, baze sportive și funcțiuni complementare activităților sportive de performanță și de masă și nu dezvoltări imobiliare de interes privat”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Presă al Primăriei București.

Reclama