Gabriela Firea nu si-a facut aparitia, miercuri seara, la Realitatea TV unde era asteptata de  Nicusor Dan. „Tot timpul acestui mandat am vazut sabotaje, plansete, amenintari cu plangeri penale pentru tot ce inseamna spectru administrativ in tara asta si rezultate zero”, a spus Nicusor Dan.

<

Nicusor Dan i-a lansat invitatia Gabrielei Firea inca de saptamana trecuta. Initial, aceasta a spus ca nu refuza nicio dezbatere la televiziune, unde „se simte ca acasa”, dupa care a inventat pretexte pentru a a nu participa, solicitand teste antidrog si anti-coronavirus.

Nicusor Dan a scos in evidenta refuzul lui Firea de a participa alaturi de el la o emisiune televizata in ultima saptamana inainte de scrutinul local.

„Candidatul PSD nu a venit in fata bucurestenilor cu un rezumat real a ceea ce a facut, dimpotriva a venit cu tot felul de lucruri inventate care pot fi usor contracarate si cred ca nu doreste lucrul acesta”, a afirmat Nicusor Dan la Realitatea Plus.

El a enumerat mai multe probleme din Capitala.

„Traficul e mult mai prost decat acum patru ani, deci nicidecum nu a fost o revolutie in trafic. Poluarea: Romania condamnata pentru Bucuresti de Curtea Europeana de Justitie si Comisia Europeana spune ca proiectele propuse pentru Bucuresti sunt iluzorii. (…) Mai mult, prin PUZ-urile de sector pe care le promoveaza prevad desfiintarea a 400 de hectare de spatiu verde care devin construibile, ceea ce e incalificabil”, a afirmat Nicusor Dan.

Dan a criticat din nou faptul ca nu au fost accesate fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitala, aratand ca de acest domeniu de ocupa un fost politist si o chimista, aflati in relatii apropiate cu familia Firea-Pandele.

„Tot timpul acestui mandat am vazut sabotaje, plansete, amenintari cu plangeri penale pentru tot ce inseamna spectru administrativ in tara asta si rezultate zero”, a mai afirmat Nicusor Dan.

El a criticat-o pe Firea ca a fost „cot la cot cu Liviu Dragnea la mitingul impotriva justitiei” din anul 2018.

Nicusor Dan a precizat ca i se pare „foarte comic” faptul ca Gabriela Firea vorbea despre transparenta la momentul la care a fost aleasa, el aratand ca in cei patru ani de mandat Gabriela Firea a dat dovada ca nu doreste transparenta in administratia pe care o conduce.

Transparenta face diferenta