Politisti si procurori efectueaza miercuri perchezitii la Primaria Capitalei intr-un dosar vizand lucrari de constructii fara autorizatie de construire sau de desfiintare. Perchezitiile au legatura cu ridicarea unor blocuri din zona Bucurestii Noi/ Chitila din Sectorul 1. Inainte de a deveni primar, Nicusor Dan a depus numeroase plangeri penale in legatura cu astfel de cazuri insa deocamdata nu este clar daca perchezitiile au legatura cu vreuna dintre sesizarile sale.

<

Perchezitiile au loc la Directia Generala de urbanism si amenajarea teritoriului si la Serviciul de autorizari din Primaria Capitalei, anunta televiziunile de stiri.

Politia Capitalei a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca politisti de la Serviciul Investigatii Criminale din Politia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, pun in aplicare 11 mandate de perchezitie domiciliara la adrese din Bucuresti si din judetul Ilfov, precum si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.

Dosarul vizeaza infractiunile de executare fara autorizatie de construire sau de desfiintare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, fals material in inscrisuri oficiale, favorizarea faptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau inscrisuri, precizeaza Primaria Capitalei.

Audierile in acest dosar vor avea loc la sediul Serviciului Investigatii Criminale al Politiei Sectorului 1.