Un fenomen rar s-a produs în capitală. Ploaia înghețată a cuprins mașinile și drumurile. Urmează să ne confruntăm și cu ninsori în Capitală. În București vom avea -5 grade minim pentru zilele următoare. 
„Freezing rain” sau „ploaie înghețată” este un fenomen meteo format în momentul în care ploaia cade pe o suprafață extrem de rece și îngheață pe loc.
Nu se zboară de pe aeroportul Otopeni. Toate zborurile sunt amânate din cauza fenomenului „freezing rain”, prezent în Capitală.

<
Ultima decolarea a avut loc abia la ora 11:00. Foarte multe curse care au fost amânate la decolare pentru că sistemul de degivrare nu face față fenomenelor de afară.
E foarte multă umididtate în aer, iar această apă îngheață pe aeronave.
Doar în intervalul 11-13:40, 13 zboruri au fot intârziate.
Pasagerii așteaptă în unele cazuri, chiar în avioane să se realizarea degivrării aeronavelor.
Mai multe tramvaie de pe linia 41 din București au rămas blocate în zona Virtuții, deoarece liniile de înaltă tensiune au înghețat. 


Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.
Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Cei angajați în traversarea străzii trebuie să țină cont că distanța de frânare a autovehiculelor se mărește considerabil, în condiții de carosabil alunecos, transmit reprezentanții Brigăzii Rutiere.
Sursa: Digi24.ro

Transparenta face diferenta