Intra in contact cu noi

Politica

„Escrocilor, tradatorilor, ati ajuns sa va umiliti in fata lui Ciolacu!” – Proteste in fata sediului PNL din Bucuresti

Publicat cu

pe

Liderii PNL, reuniti vineri seara intr-o noua sedinta privind negocierile cu PSD, au fost asteptati de doi protestatari in fata sediului PNL cu „placuta suedeza”. Protestatarii i-au catalogat drept „tradatori” pe liberali.

„Tradatorilor, tradatorilor”, au scandat protestatarii, fluturand „placuta suedeza” in fata masinilor in care se aflau liderii PNL. „Va dam ce ne-ati dat voi noua. Ia uitati aici, placuta suedeza”, au strigat protestatarii.

„Ati ajuns sa va umiliti in fata lui Ciolacu pentru un minister, doua”, le-au mai transmis cei doi liderilor PNL.

Cei doi au avut un mesaj special pentru Rares Bogdan: „Te-ai pus in genunchi in fata lui Ciolacu, escrocule. Mincicosule, tradatorule! Rares, ai curaj sa te uiti in ochii mei, sa ne spui de ce ne-ai mintit? Escrocilor!”.

Reclama

Rares Bogdan a refuzat sa opreasca masina pentru a vorbi cu cei doi.

Singurul care a oprit a fost deputatul Pavel Popescu. „Inainte de orice, trebuie sa punem tara asta pe…”, a incercat sa spuna deputatul, insa a renuntat cand a fost catalogat drept „escroc”.

Prim-vicepresedintele PNL, ministrul interimar al Internelor, Lucian Bode, a declarat, vineri, ca a fost definitivat programul de guvernare al viitorului Guvern, iar sambata va fi agreat acordul politic intre PNL, PSD, UDMR si minoritati care va cuprinde data fixa de rotatie a premierilor, cate ministere va avea fiecare partid si cum vor fi solutionate eventualele dezacorduri din coalitie.

Reclama

„Practic suntem la doua luni, mai bine de doua luni de la declansarea acestei crize politice, moment in care, stiti foarte bine, fostii nostri parteneri din USR PLUS au plecat de la guvernare. Dupa aceste doua luni, pe baza unor decizii politice, atat noi cat si cei de la PSD cat si cei de la UDMR si minoritati am decis sa ne asezam la masa negocierilor. Suntem la doua saptamani aproape de cand am pornit aceste negocieri. Ce s-a facut in aceste doua saptamani? Am discutat, am negociat programul de guvernare capitol cu capitol si, incepand cu a doua parte a zilei de ieri, am inceput sa discutam despre structura guvernului. Deci in doua saptamani am discutat capitol cu capitol programul de guvernare, viziunea fiecaruia dintre noi, s-au blocat de foarte multe ori, dar am gasit soluti”, a afirmat Bode, la Antena 3.

El a explicat ca acordul politic intre PNL, PSD, UDMR si minoritati va cuprinde cate ministere va avea fiecare partid, ce se intampla la rotatia premierilor, cum va functiona coalitia si cum vor fi solutionate eventualele dezacorduri.

„Ne vom intelege si pe structura guvernului. Astazi am agreat acest ultim pachet, pachetul social si putem spune ca maine (…) la ora 14,00 reluam discutiile pe structura guvernului si cred ca maine putem spune ca avem definitivat programul de guvernare si tot maine vom agrea acordul politic pentru ca in acordul politic, un document scris semnat de catre cei patru liberi ai partidelor care formeaza coalitia – PNL, PSD, UDMR si minoritati, vom spune exact cum functioneaza coalitia, vom spune exact cate ministere ia fiecare partid”, a adaugat Lucian Bode.

Reclama

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca acordul se va referi si la rotatia de premieri.

„Noi vom spune ce se intampla la rotatie. Am agreat deja ca impartim acest calendar al urmatorilor trei ani in doua, cu prim ministru de la PNL, este decizia noastra, PSD va trebui sa-si oficializeze aceasta decizie in structurile statutare. De asemenea, vom spune exact cum se iau deciziile in coalitie. Nu vrem sa ne pacalim unul pe celalalt, nu vrem sa ne furam caciula unuia celuilalt. Daca lucrurile sunt clare, transparente, simple, pe intelesul tuturor, nu este nevoie sa avem un protocol de 100 de pagini. Trei-patru pagini, dar e suficient sa spunem cum va functiona coalitia, cum se vor lua deciziile, in Guvern cum se vor promova politicile guvernamentale si, foarte important, cum solutionam eventualele dezacorduri”, a aratat Bode.

El a adaugat ca in coalitie trebuie sa se ia deciziile in consens, iar in Guvern lucrurile trebuie sa „mearga struna”.

Reclama

„Romania are nevoie de un guvern stabil, romanii s-au saturat de aceasta criza politica”, a mai spus Lucian Bode.

Politica

Robert Negoita raspunde acuzatiilor ANI: ”O fumigenă, nu are nicio fărâmă de adevăr”

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat joi, la Digi24, că acuzațiile pe care i le aduce ANI sunt „fumigene” și a dat asigurări că nu le-a încredințat contracte publice membrilor familiei sale.

„Daca exista vreo suspiciune, foarte bine, sa se verifice. Eu va asigur ca nu exista nimic, absolut nimic de genul acesta. Este o fumigena ca Negoita da contracte familiei. Este aberant, nu are nicio farama de adevar”, a spus edilul.

Reclama

Întrebat și despre acuzația de fals în declarații, el a răspuns râzând: „Cum să le declar (contractele) daca nu am facut? Sa declar ceva ce nu am facut?”.

„Ce mi se pare foarte trist este ca acum cineva zice ca este o suspiciune si ‘Uite ce a facut Negoita’, iar la finalul anchetei nu va mai scrie nimeni  cand se va demonstra ca nu a fost nimic. Zece ani de zile am fost cercetat ca sunt cel mai mare evazionist al tarii, au curs tone de cerneala, iar cand s-a clasat nu a mai scris nimeni nimic”, a adăugat Negoiță.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție și îl acuză de fapte de corupție pe Robert Negoiță.

Reclama

Conform ANI, în perioada exercitării de către Negoiță a mandatelor 2016 – 2020 și 2020 – 2024, societăți la care Primăria Sector 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăți comerciale în cadrul cărora membrii familiei primarului dețin diferite funcții și calități.
 

Continua sa citesti

Politica

Nicusor Dan vrea sa continue la Primăria Bucureștiului: Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Doresc să candidez din partea dreptei

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, în prezent, are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor decât avea în 2020 şi că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, cu susţinerea partidelor de dreapta, relatează Agerpres.

„Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei. (…) În 2016 dreapta a luat o decizie eronată. În 2020 a luat decizia corectă. Şi a fost dificil, dar decizia a fost corectă. Şi avem de ales în 2024 între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construcţie a Bucureştiului”, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Precizările au fost făcute în contextul în care un sondaj recent arată că Nicuşor Dan ar avea şanse mai mari să obţină un nou mandat, dacă ar beneficia de susţinerea USR şi PNL, decât dacă ar candida ca independent. Întrebat dacă va cere susţinerea partidelor de dreapta, Nicuşor Dan a răspuns: „Desigur”.

El a menţionat că în acest moment beneficiază, din punct de vedere administrativ, de sprijinul majorităţii din Consiliul General al Capitalei.

„Eu doresc să candidez din partea dreptei, pentru că acesta este mandatul pe care votanţii PNL, votanţii USR mi l-au dat şi mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase”, a adăugat edilul.

Continua sa citesti

Politica

Răspunsul lui Nicușor Dan după ce Robert Negoiță a declarat că nu are ”mari aşteptări ca Primăria Generală să facă ceva”

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a criticat marţi pe edilul general, Nicuşor Dan, pentru faptul că „blochează” proiecte ale primăriei de sector, precum cele pentru infrastructură sau privind demolarea Şcolii Neagoe Basarab, anunță Agerpres.

Declaraţiile au fost făcute la finalul unei discuţii între reprezentanţii Primăriei Generale şi cei ai primăriilor de sector, pe tema evaluării preliminare a clădirilor privind riscul seismic. La dezbatere a participat şi primarul general, Nicuşor Dan.

„Am întrebat cât se poate direct pe primarul general de ce nu pune pe ordinea de zi, de anul trecut, un proiect de hotărâre care să ne permită să demolăm o şcoală din Sectorul 3, pe care am luat-o tot anul trecut de la Primăria Generală şi stă să cadă. Iar copiii sunt exilaţi în altă clădire, în altă şcoală, pentru că acolo nu se mai poate intra, iar de anul trecut stă pe masa primarului general şi nici măcar nu a pus-o pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu”, a spus Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 a menţionat că proiectul a fost finalizat şi că există şi finanţarea necesară, dar că lucrările nu pot începe în lipsa aprobării PMB.

„Nu am mari aşteptări ca Primăria Generală să facă ceva, dar măcar să nu ne mai blocheze în proiectele noastre, aşa cum se întâmplă cu şcoala asta, aşa cum se întâmplă cu infrastructura mare, în care noi avem proiecte pentru pasaje. Avem inclusiv grinzile turnate şi materiale de prefabricate rezolvate, pregătite. Şi primarul general ne blochează aceste proiecte atât de necesare în Bucureşti referitoare la fluidizarea traficului, care vine după sine şi cu o poluare ridicată”, a spus el.

Pe de altă parte, Negoiţă a salutat împărţirea responsabilităţilor privind consolidarea clădirilor între PMB şi primăriile de sector, evidenţiind că în ultimii 30 de ani PMB a finalizat doar 32 de astfel de şantiere.

„Nu am cum să fiu fericit cu faptul că în ultimii 30 de ani Primăria Generală a consolidat în Bucureşti 32 de clădiri. Iar în ultimii trei ani de zile a fost recepţionată o singură clădire care a fost începută în 2018. De asemenea, să înţeleg că la ora asta se lucrează pe două clădiri”, a spus el.

Totodată, Robert Negoiţă i-a cerut primarului general să organizeze o întâlnire cu primarii de sector şi pe tema traficului, menţionând că 10.000 de bucureşteni mor anual din cauza poluării. El spune însă că Nicuşor Dan nu i-a oferit un răspuns nici la această întrebare.

„Este absolut nefiresc să nu ne preocupe acest domeniu. I-am solicitat, inclusiv acum, să ne dea o dată când ne întâlnim să discutăm problemele de trafic, să vedem cine ce face, în ideea de a rezolva această problemă cât mai repede posibil. Nu mi-a răspuns nimic, în continuare, primarul general. Sperăm că se gândeşte, va analiza, aşa cum analizează şi cu Parcul IOR, iată, de mai bine două luni de zile dacă va face sau nu… Va analiza şi probabil că în următoarea perioadă o să avem o întâlnire cu toţi cei implicaţi în administrarea acestui oraş”, a spus Negoiţă.

Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că există 300-400 de proiecte ale primăriilor de sector pe care PMB le susţine şi a invocat inclusiv cele 15 proiecte adoptate în şedinţa de luni a CGMB.

„Ieri am avut şedinţă de Consiliu General. Cred că au fost vreo 15 proiecte care au venit de la sectoare şi pe care primarul le-a propus şi Consiliul General le-a votat. Şi în fiecare şedinţă de Consiliu General e la fel. Deci, probabil că sunt de ordinul 300-400 de proiecte care vin de la sectoare şi pe care noi le sprijinim. E o falsă problemă”, a spus Nicuşor Dan.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 614 ore in urma

Sector 6: Primarul Ciprian Ciucu anunță că Centrul de recuperare Floare Roșie din Militari este gata

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu anunță deschiderea Centrului Floare Roșie din Militari, care oferă servicii medicale de kinetoterapie, fizioterapie și...

Politica23 de ore in urma

Robert Negoita raspunde acuzatiilor ANI: ”O fumigenă, nu are nicio fărâmă de adevăr”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat joi, la Digi24, că acuzațiile pe care i le aduce ANI sunt „fumigene” și a...

Transport2 zile in urma

Viceprimarul Bucurestiului: Autobuze electrice pentru traseele de noapte din Capitală – investiție de 50 milioane euro

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a transmis lansarea în licitație publică pentru achiziția a 70 de autobuze electrice noi. Valoarea...

Bucuresti2 zile in urma

Nicușor Dan: ”Aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea: fără acte sau cu acte întocmite ulterior derulării contractului”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că se caută soluţii pentru proprietarii de locuinţe din zece clădiri rezidenţiale la...

Bucuresti2 zile in urma

Incendiu de proportii in sudul Bucurestiului

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbunit la un centru de colectare al deșeurilor, în zona de sud a Capitalei. Incendiul...

Politica3 zile in urma

Nicusor Dan vrea sa continue la Primăria Bucureștiului: Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Doresc să candidez din partea dreptei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, în prezent, are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor decât avea în 2020...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: