Acasă Politica E rupt de realitate si 4 ani a fost primar! Tudorache inca...

E rupt de realitate si 4 ani a fost primar! Tudorache inca mai crede ca se va intoarce la primarie

Transparenta face diferenta

Daniel Tudorache a declarat, vineri, cu ocazia lansarii candidatilor PSD Bucuresti pentru Parlament, ca „in momentul de fata, procurorii numara buletinele de la Sectorul 1”.

<

„Veniti la vot, votul dvs. conteaza. Chiar si dupa ce s-a intamplat la Sectorul 1, cu acea nebunie, eu va spun in continuare ca justitia isi va face treaba. Si votul dvs. va fi dovedit. In momentul de fata, procurorii numara buletinele de la Sectorul 1”, a declarat Tudorache.

Tudorache nu a mentionat la care procurori face referire. El a depus mai multe plangeri si la Sectia Speciala si la Parchetul General.

Tudorache a anuntat pe 1 septembrie ca avocatul PSD Sector 1 a depus o plangere penala la Parchetul General in cazul imaginilor cu sacii de voturi din sediul Biroului Electoral al Sectorului (BES) 1, difuzate miercuri seara in spatiul public.

Potrivit lui Dan Tudorache, avocatul a justificat plangerea prin faptul ca unele persoane au intrat in sala cu sacii de voturi doar cu acordul presedintelui BES, fara a exista o decizie a Biroului Electoral al Sectorului 1 in acest sens.

Potrivit Biroului Electoral Sector 1, in imaginile filmate in noaptea de luni spre marti apare presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, care, impreuna cu presedintele sectiei de votare, a intrat in camera pentru a ridica sacul care contine semnaturile votantilor.

„Alaturi de acestia se aflau si reprezentanti USR PLUS, care, in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat sa participe la procedura, cerere admisa de catre presedinte tocmai pentru a se asigura transparenta procesului electoral”, a precizat BES.

Persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al BES 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1, fiind desemnata in aceasta calitate in conformitate cu dispozitii din Legea 115 din 2015, a afirmat BES.

„Persoana care apare in alt cadru al filmarii, intr-un colt al incaperii si asaza un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, iar acel sac contine procesele verbale ale unei sectii de votare”, a adaugat BES 1.