Acasă Actualitate Dupa intalnirea cu vicepremierul Moldovei, Gabriela Firea anunta noi investitii. În Chisinau,...

Dupa intalnirea cu vicepremierul Moldovei, Gabriela Firea anunta noi investitii. În Chisinau, nu in Bucuresti

Transparenta face diferenta

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit marţi, la sediul PMB, cu vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu care a discutat despre proiectele pe care Bucureştiul şi Chişinăul le vor dezvolta în perioada următoare.
„Având în vedere discuţiile purtate la începutul acestei luni la Chişinău, în cadrul cărora am stabilit obiectivele de investiţii prioritare pentru capitala Moldovei, pe care le poate sprijini Bucureştiul, în perioada imediat următoare o delegaţie formată din specialişti ai Municipalităţii în domeniul infrastructurii şi urbanismului se va deplasa în capitala Republicii Moldova pentru o evaluare exactă a costurilor necesare implementării acestor proiecte. Concret, este vorba despre reabilitarea unei maternităţi şi a două licee: Liceul ‘Mihai Eminescu’ şi Liceul ‘Gheorghe Asachi’, care trebuie, de asemenea, consolidat şi reabilitat. Voi propune, de asemenea, primarilor de sector să contribuie la reabilitarea unor unităţi de învăţământ din Chişinău, astfel încât colaborarea dintre oraşele noastre să devină concretă cât mai curând, unul dintre domeniile prioritare fiind cel al educaţiei”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.
La rândul său, vicepremierul Republicii Moldova a mulţumit primarului general pentru sprijinul oferit şi a afirmat că doreşte să aducă la Muzeul Satului din Bucureşti o casă basarabeană, care să fie expusă publicului, solicitând în acest sens Municipalităţii bucureştene să facă demersurile necesare pentru alocarea unei suprafeţe de teren, având în vedere că în acest moment nu există spaţiu pentru expunere în cadrul muzeului, informează PMB.
„Un alt punct de discuţie îl constituie facilitarea accesului cetăţenilor moldoveni la piaţa forţelor de muncă, în prezent procedurile de angajare fiind destul de greoaie. Vă rugăm să faceţi lobby pentru un acord bilateral între România şi Republica Moldova, astfel încât moldovenii să se poată angaja mai uşor în companiile româneşti”, a spus vicepremierul moldovean, citat în comunicat.
Primarul general a dat asigurări că va avea discuţii cu factorii decidenţi din Guvern astfel încât proiectele Chişinăului să beneficieze de sprijin atât la nivel central, cât şi la nivel local.
Sursa: Agerpres