Deputatul ALDE Andrei Gerea considera ca, dupa ani in care politica a fost orientata catre stanga, este momentul ca dreapta sa ajunga la guvernare in Romania.
„Dupa cum stiti, ALDE, in momentul in care a decis sa paraseasca coalitia de guvernare, a anuntat ca va sustine prima motiune de cenzura care va fi depusa impotriva Guvernului Dancila, care si-a pierdut majoritatea ca urmare a parasirii de catre ALDE a coalitiei de guvernare. Putem spune ca in acest moment Guvernul Dancila, in mod evident, nu mai are sub nicio forma sustinerea populatiei si noi consideram ca este foarte gresit sa insisti si sa te agati de putere intr-un moment in care populatia nu te mai vrea”, a spus Gerea, marti, dupa depunerea motiunii de cenzura.
El a explicat ca Guvernarea PSD-ALDE nu a fost „simpla”, ci „cu multe momente foarte tensionate”.

<

„Au fost momente foarte tensionate in aceasta guvernare, nu a fost o guvernare simpla, au fost si lucruri bune care au fost facute, dar, din pacate, Guvernul Dancila, in forma in care se prezinta in acest moment, nu mai are credibilitate si un guvern care nu are credibilitate si nu are forta sa imprime un drum pozitiv natiunii pe care o conduce, pe care o guverneaza trebuie sa plece. Acesta este semnalul pe care noi il dam si facem un apel, in continuare, la doamna Dancila, la doamna prim-ministru sa inteleaga ca populatia nu mai vrea un guvern condus de catre domnia sa si ca trebuie facuta o schimbare majora, de profunzime in politica romaneasca. Dupa ani de zile in care politica a fost orientata catre stanga, probabil ca este momentul ca o noua formula politica de dreapta sa ajunga la guvernare in Romania”, a adaugat Gerea, citat de Agerpres.

Motiunea de cenzura initiata de Opozitie la adresa Guvernului Dancila a fost depusa marti in Parlament.

Intitulat „Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!”, documentul are 237 de semnaturi de la parlamentari ai PNL, USR, PMP, PRO Romania, ALDE, UDMR, minoritati nationale, dar si de la parlamentari de la PSD.