Săptămâna trecută, în cursul zilei de joi, hackerii au atacat calculatoarele Primăriei Sectorului 1, criptand datele de pe acestea. Atacatorii cibernetici au cerut o răscumpărare în bitcoin, pentru deblocarea calculatoarelor. Ca urmare a acestui atac cibernetic, în cursul zilei de vineri, săptămâna trecută, activitatea cu publicul a fost blocată.
Primăria Sectorului 1 a anunțat imediat atât DIICOT cât și SRI despre atac. Instituțiile abilitate le-au cerut autorităților locale să nu ia legătura cu teroriștii cibernetici. Un procuror al DIICOT s-a deplasat la sediul Autorității Locale pentru a constata atacul, iar, apoi, o firmă specializată a trecut la decriptarea calculatoarelor, a declarat pentru București FM edilul Daniel Tudorache.
În momentul de față, circa jumătate dintre calculatoare sunt decriptate, iar activitatea cu publicul se desfășoară încă destul de greoi, din cauza atacului cibernetic. Însă, în cursul acestei săptămâni, problema va fi rezolvată, a mai spus edilul din Banu Manta.
Daniel Tudorache a mai explicat că numai după decriptarea tuturor calculatoarelor se va putea ști dacă s-au pierdut date din cauza acestui atac cibernetic.

<
Transparenta face diferenta