Dupa 2 ani la Rahova, Cristian Potesras, fostul primar al Sectorului 6, cere sa faca Pastele in libertate!

Condamnat pentru abuz in serviciu, fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, asteapta in Penitenciarul Rahova vestea cea mare de la Tribunalul Bucuresti. Acesta spera ca, dupa aproape doi ani petrecuti in spatele gratiilor, sa fie eliberat, el fiind condamnat pentru abuz in serviciu, anunta Stirileprotv.ro.

<
Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte in ceea ce priveste contestatia depusa de fostul edil. Poteras a fost condamnat definitiv in mai 2015 la 8 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii anticoruptie l-au acuzat ca in urma cu mai multi ani ar fi contribuit la 6 retrocedari ilegale, cam 120.000 de metri patrati de teren intravilan. La vremea respectiva, au spus anchetatorii, aceasta afacere ar fi prejudiciat statul roman cu aproape 60 de milioane de euro.
Din acest motiv, in ultimii 2 ani Poteras a stat inchis la Penitenciarul Rahova. Dupa aparitia celebrei decizii a Curtii Constitutionale, care reglementa infractiunea de abuz in serviciu, Poteras a incercat sa-i convinga pe judecatori ca si in cazul sau se poate aplica aceasta reincriminare, pentru ca, spune el, nu a incalcat nicio lege.
Insa, deja, un prim complet de judecata, de la Judecatoria Sectorului 5, i-a respins aceasta contestatie la executare.

Transparenta face diferenta