Marcel Ciolacu a sustinut furios, vineri, ca PSD nu are nicio legatura cu blocarea Capitalei de catre sindicalistii lui Ion Radoi, insa in conducerea sindicatului sunt nu mai putin de trei membri PSD. Pe langa Radoi, fost parlamentar PSD, mai sunt inca doi care au carnet de membru PSD, fiind fosti consilieri locali in Capitala, informează Aktual24.ro.

<

Marian Artimon, vicepresedinte al Sindicatului Liber Metrou, si a fost pana anul trecut consilier general PSD la Primaria Capitalei. El este administrator al societatii Sindomet, firma sindicalistilor care administreaza spatiile comerciale din statiile de metrou.

Un alt administrator al firmei Sindomet este Florian Crisu, 70 de ani, supranumit „Tataie”. El este si consilier al presedintelui sindicatului, Ion Radoi. Crisu este vicepresedinte PSD Sector 1, pana anul trecut el fost si consilier local PSD in acest sector care a fost condus de celebrul Tudorache-Diamante.

Conform ultimei declaratii de avere, din 2018, Crisu castiga peste 122.000 de lei pe an din patru surse, adica peste 10.000 de lei pe luna.

Potrivit legii, organizatiile sindicale trebuie sa fie independente de autoritatile publice, de partidele politice si de organizatiile patronale.

In 2018, presa a publicat imagini cu viloiul detinut de „Tataie” intr-o zona de lux a Capitalei.

Artimon, celalalt pesedist din conducerea sindicatului lui Radoi, a fost membru in Adunarile Generale ale Actionarilor in cinci companii municipale in timpul mandatului lui Firea. Este vorba despre Companiile pentru Agrement, Protectie Civila, Tehnologia Informatiei si despre Compania pentru Managementul Transportului Bucuresti. Sindicalistul a mai reprezentat interesele Primariei Generale si in adunarea actionarilor de la Societatea de Transport Bucuresti (STB).

Numele lui Artimon a aparut vineri pe un comunicat de presa la sindicatului lui Radoi in care se sustine ca grevistii nu trebuiau sa asigure o treime din activitatea metroului.

Citeste continuarea pe Aktual24.ro