Două fete de clasa a VI-a terorizează o întreagă şcoală din Bucureşti. Părinţii elevilor vorbesc despre copii jigniţi, bătuţi, tâlhăriţi şi maltrataţi, nenorociri care se petrec chiar sub ochii îngăduitori ai profesorilor. Scandalul a fost declanşat de apariţia unor imaginii cu două eleve agresate şi umilite de colegele lor.
Părinţii elevilor de la Şcoala nr. 149 spun că în unitatea de învăţământ domneşte teroarea. Mama unui băiat povesteşte ce a păţit de curând fiul ei.

<

„A fost bătut în timpul orei de franceză, în clasă! Cu doamna profesoară de franceză care s-a întors la tablă şi a zis: „eu nu mă bag!” Copilul bătut, călcat în picioare, cu poze făcute, pe coloană vânăt”, a povestit femeia.

Şi ceilalţi părinţi care-şi aşteaptă micuţii la poarta şcolii spun că înăuntru se petrec lucruri incredibile:

„Noi aşteptam la altă clasă, pur şi simplu să stăm de vorbă cu profesorul şi au trecut pe lângă profesoara de religie…zdrang!…şi au plecat!
– I-au dat una-n cap?!
– Da! Cu mine pe hol!”

„Un copil a fost maltratat în clasă! Maltratat! Desfigurat! Bătut cu capul de fişet şi strâns de gât! Deci nu se poate aşa ceva! S-au dus la cancelarie, i-a anunţat şi nu vine nimeni?! Păi cum nu vine nimeni? Vii când are ăla creierii pe pereţi?”, spune un alt părinte.
Părinţii spun că toată debandada a fost generată de două gemene din clasa a şasea şi tolerată de conducerea şcolii.

„Gemenele sunt o problemă de când au intrat în clasa a cincea. Stau prin căminele astea pe-aici, am înţeles că stau cu un bunic. N-au părinţi, n-au nimic! Sunt părinţii plecaţi, bunicul e…bunic, le-a scăpat de sub control şi astea-s rezultatele!”

Incidentele din Şcoala nr. 149 sunt anchetate de poliţiştii secţiei 13, care au deschis două dosare de loviri şi alte violenţe. O anchetă de proporţii s-a declanşat şi la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, conform RTV.