DOCUMENTE – Gabriela Firea prinsa, din nou, cu MINCIUNA! Da copy-paste din ziare pentru a justifica infiintarea unor FIRME NOI, in subordinea ei!

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Primăriei Capitalei, care va avea loc pe 29 martie, figurează înfiinţarea a zece companii municipale, printre care şi Compania Municipală Turistică Bucureşti. Paragrafe întregi din studiul de fundamentare al Hotărârii de înfiinţare a acesteia sunt luate copy-paste din mai multe articole de presă, inclusiv un text de acum nouă ani, anunta economica.net
Politicienii care au ocupat fotoliul de primar al Capitalei nu şi-au arătat interesul pentru promovarea turistică a Bucureştiului. Iar puţinele lucruri pe care le-au făcut sunt astăzi aproape invizibile.
De aceea, primarul Firea vrea să infiinţeze o Companie Muncipală care să se ocupe de promovarea Bucureştiului. Pentru convingerea consilierilor, studiul de fundamentare este însă o selecţie copy-paste de pasaje din articole de presă, unele scrise în urmă cu nouă ani.
Iată mai jos un fragment apărut pe Ziare.com, publicat în septembrie 2008.
copy_paste_17690700
Un alt fragment ne arată că Primăria știe care este capacitate de cazare în București, tot din presă.
copy_paste2_09468400
Iar studiul de fundamentare are și o concluzie, din care aflăm care sunt nemulțumirile turiștilor străini, dintr-un material Digi24, publicat la începutul anului 2015.
digi_98570700

Ce va face noua Companie Turistică

Iată mai jos câteva dintre obiectivele acestei noi companii:

<
  • desfăşurarea de campanii de promovare în şapte pieţe-ţintă, de unde vin cei mai mulţi turişti: Israel, Germania, Marea Britanie, Franţa, Austria, Italia, SUA;
  • deschiderea de birouri de reprezentare a Bucureştiul, care să promoveze oraşul ca destinaţie de afaceri (Nr. –nu se precizează în ce ţări vor fi deschide aceste birouri);
  • promovarea Bucureştiului ca destinaţie de city-break;
  • implementarea unui Sistem Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor, compus dintr-o reţea de infochioşcuri cu ecrane tactile (Nr. – în 2013, Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane de euro pentru 100 de astfel de infochioşcuri, din care au fost instalate 34 şi care nu funcţionează nici astăzi);
  • realizarea unei hărţi digitale care să reunească cu toate clădirile şi monumentele aflate în circuitul turistic

Pentru a citi integral proiectul de Hotărâre, click AICI.

Ce promitea Firea în programul de guvernare locală

În programul de guvernare locală, promovat de Gabriala Firea în campania electorală de anul trecut, se menţionează construirea a cinci puncte de informare în Bucureşti, în zona centrală: Centrul Vechi, în aeroport, în Gara de Nord, în zona Arcul de Triumf şi Muzeul Satului şi la Piaţa Victoriei şi Muzeul Ţăranului, Muzeul Antipa.
Firea a mai promis și alocarea unui buget corespunzător pentru promovarea Bucureștiului, bani care vin din taxa de promovare și bani de la bugetul local.
De asemenea, în programul de guvernare locală se menționa și dezvoltarea unui site de promovare. Site care există și pentru care Primăria a plătit aproape 20.000 de euro, încă din 2013. Relansat la sfârşitul lui 2015, pagina de internet a Bucureştiului nu a fost actualizată.
CITEȘTE AICI, la pagina 56, promisiunile Gabrielei Firea din campanie.