Primarul general Gabriela Firea acuza Ministerul Sanatatii de ”dezinformare si manipulare”, cu privire la numarul raportat al persoanelor infectate cu noul coronavirus in ultima zi in Capitala, sustinand ca Bucurestiul nu este „nici pe departe focar”.

<

„Ministerul Sanatatii, condus de un membru PNL, a anuntat la pranz, prin comunicatorii – dezinformatori uzuali, ca in Bucuresti au aparut 100 de noi cazuri de pacienti Covid-19, de ieri, pana azi. Ca sa vedeti pana unde se merge cu manipularea si dezinformarea, iata cateva cifre: Spitalul Victor Babes 10 internari; Spitalul Colentina 0 internari (sunt asteptati 4 pacienti din tara, anuntati dupa comunicarea oficiala); Spitalul Carol Davila 0 internari. Sa calculam: 100 minus cei 10 pacienti de la Victor Babes = 90 pacienti. Intrebare: unde sunt cei 90 de pacienti? Unde s-au evaporat? Unde sunt tratati? S-a anuntat fara echivoc ca nu mai sunt locuri la Matei Bals si Marius Nasta. Si daca se eliberau cateva, prin externari, nu incapeau 90 de pacienti. Iata o problema de matematica de clasa a 2-a!”, spune Firea, intr-un mesaj postat pe Facebook.

Gabriela Firea critica si fotografia publicata sambata cu ambulantele care aduceau pacienti la Spitalul „Matei Bals”.

„La fel ca si simpla problema de logica de ieri: cati pacienti s-au internat la Matei Bals, in timpul vizitei oficiale? Raspuns: Cate ambulante scoase din garaj incapeau in curtea interioara si puteau intra in cadrul unei fotografii. Stiu ca ne credeti pe toti prosti! Dar nu uitati ca suntem multi! Cui foloseste denigrarea Bucurestiului? Vreti sa fuga toti investitorii din Capitala tarii? Sa se inchida toate ambasadele? La o populatie de peste 4 milioane de locuitori, cei 4 mii de pacienti Covid internati in Bucuresti, in 5 luni, dintre care 60% din judetele tarii, inseamna un procent foarte mic. Nici pe departe focar! Veti da socoteala pentru panica pe care o saditi in sufletele romanilor! Si pentru defaimarea Capitalei! Ii imbolnaviti de inima pe oameni! Transmiteti depresie comunitara!”, mai scrie Firea.

Transparenta face diferenta