Procurorii DNA efectueaza, joi seara, perchezitii  la sediul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). ANRP este condusa de George Baesu, fost deputat PSD si finul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.
Un vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si mai multe persoane sunt audiati, joi seara, la DNA intr-un dosar de coruptie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.
”Nu ma bucura ce se intampla la o institutie pe care o conduc de atata timp. Vom vedea cu totii!”, a declarat George Baesu pentru G4Media.
George Baesu a fost numit la sefia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii (ANRP) in 2012 de premierul Victor Ponta. George Baesu a fost deputat PSD de Vrancea in legislatura 2004-2008, iar anterior intre 2001 si 2004 a fost prefect de Vrancea in timpul Guvernarii PSD.
George Baesu si-a luat doctoratul in 2011, in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, cu teza „Organizatii interparlamentare” condusa de catre fostul premier Adrian Nastase.
Baesu este finul presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan care i-a botezat unul dintre fini. In 2008, la botezul celui de-al doilea sau copil, Baesu a invitat nume mari din PSD, printre care si Marian Oprisan. La cumetrie au participat si Titus Corlatean, Ecaterina Andronescu, deputatii Cristian Dumitrescu si Ciprian Nica.
Ziarul de Vrancea scria atunci ca la cumetrie a participat si jurnalistul Victor Ciutacu, „amic de-al fostului deputat” George Baesu.

<
Transparenta face diferenta