Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a transmis mai multor primării din judeţ că apa de la robinete nu este potabilă. Este vorba despre 12 localități.
Iată comunictul DSP Ilfov:
Conform atributiilor, DSP Ilfov monitorizeaza permanent calitatea apei din judetul Ilfov, motiv pentru care, atunci cand se constata depasiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din judet, se intreprind urmatoarele masuri:
– Sunt stabilite masuri si termene de remediere pentru operatorii de apa care au inregistrat neconformitati.
– Sunt informate autoritatile administratiei publice locale cu privire la calitatea apei si masurile care trebuie intreprinse.
– In cazul in care se constata ca apa nu poate fi folosita in scop potabil, este informata populatia din localitatea respectiva sa nu foloseasca apa pentru baut sau prepararea hranei, ci numai in scop igienic.
Conform ultimelor analize efectuate, calitatea apei in prezent in localitatile la care faceti referire, se prezinta dupa cum urmeaza:
– Berceni: sistemul de aprovizionare cu apa potabila din comuna Berceni, operat de Primaria Berceni pana la finele anului 2015 si preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorita depasirii valorilor maxime admise pentru Amoniu si Mangan.
– Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogarla, Balotesti, Corbeanca, Afumati: calitatea apei este corespunzatoare si populatia a fost informata prin Autoritatea Publica Locala ca apa poate fi folosita pentru baut, prepararea hranei si alte scopuri casnice.
– Darasti: parametrii determinati sunt in limite normale cu exceptia Manganului.
– 1 Decembrie: sistemul de aprovizionare cu apa a fost operat de catre Primaria 1 Decembrie pana la finele anului 2015 si preluat de societatea EuroApavol SA. A detinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost indeplinit si a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorita depasirii valorilor maxime admise pentru Amoniu.
– Snagov- Ghermanesti: parametrii determinati sunt in limite normale cu exceptia Nitratilor.
Transparenta face diferenta