Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea sustine ca in timpul mandatului ei au fost doar 200 de sobolani in Bucuresti iar acum sunt 1.9 milioane din cauza lui Nicusor Dan.

<

„In ceasul al 12 lea, de frica sa nu vina bucurestenii peste el la Primarie, sau poate chiar sobolanii, capusele si tantarii, Plicusor Ban anunta victorios ca incepe deratizarea si dezinsectia in Bucuresti… Aplauze!

Nu conteaza ca este foarte, foarte tarziu, ca vom avea o vara plina de tantari si capuse, pentru ca primele tratamente trebuiau facute in martie, nu conteaza ca Bucurestiul este invadat de sobolani, pe care timp de sase luni nu i-a deranjat nimeni…Ba, din contra, generoasa, primarita de la sectorul 1 le-a organizat un festival, Festivalul Gunoiului Neridicat cu Saptamanile, sectorul 1, editia 2021…

Dar ce bine ca avem acum companiile municipale, infiintate de Firea, pe care Plicusor si toti prietenii lui USR-PLUS&co le-au distrus de-a dreptul, prin neplata facturilor, a salariilor, printr-o campanie de hartuire permanenta, bazata pe minciuni si falsuri… Si vor continua sa faca asta, pentru ca se lauda cui mai vrea sa-i asculte ca le vor desfiinta, ca nu fac nimic…

Dar, ce sa vezi! In Bucuresti se face deratizare prin Compania Municipala Eco Igienizare, se taie iarba din parcuri prin Compania Municipala Parcuri si Gradini! Nicusor Dan se foloseste de companii chiar in acest moment anuntat cu surle si trambite, in loc sa intre in pamant de rusine.

Companii in subordinea Consiliului Local functioneaza bine-mersi si in Oradea, Brasov, Constanta, Ploiesti, Iasi, adica in orase conduse de edili USR, PLUS sau PNL. Dar fireste, acelea sunt perfecte, pentru ca nu au fost infiintate de Firea…

Nu va bucurati prea repede, totusi. Chiar daca sunt legale, chiar daca functioneaza, nu doar in Romania, ci in intreaga Europa, companiile municipale mai au foarte putin de trait. Pentru ca Plicusor e decis sa le desfiinteze in sedinta din aceasta luna. A facut calculele, i-au iesit perfect, i le-au confirmat si specialistii: daca in decembrie erau 200 de exemplare de sobolani in Bucuresti, la rata lor de inmultire, acum avem deja peste 1,9 milioane, deci cate unul pentru fiecare bucurestean”, a scris Firea pe Facebook.

Operatiunile de dezinsectie si deratizare in Capitala au inceput luni seara, iar tratamentele se vor desfasura timp de o saptamana, de la periferie spre centru, transmite primarul general al Capitalei, Nicusor Dan. In acelasi timp, Antena 3 a declansat o noua campanie de linsare a primarului, urmarind sa provoace un referendum de demitere a lui Nicusor Dan.

„Ieri seara au inceput operatiunile de dezinsectie si deratizare in Capitala. Tratamentele impotriva tantarilor si capuselor au loc in tot Bucurestiul, incepand de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac in fiecare seara, incepand cu ora 9,00, si vor dura 7 zile, urmand sa se lucreze simultan cu 12 echipe. In parcuri se va intra in zilele de joi si vineri, astfel incat acestea sa fie pregatite pentru plimbarile bucurestenilor la sfarsit de saptamana. Pentru deratizare, fiecare asociatie de proprietari va fi anuntata de inceperea tratamentului, ca sa nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate in jurul blocurilor. Activitatile de dezinsectie si deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii si al toamnei”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

El mentioneaza ca si-ar fi dorit ca Municipalitatea sa inceapa mai devreme aceste operatiuni , dar ca situatia financiara a primariei nu a permis acest lucru.

„As fi vrut sa incepem aceste operatiuni mai devreme, dar situatia financiara a primariei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investitiile blocate) ne-a fortat sa decidem taieri sau amanari de cheltuieli. Nu e placut atunci cand scoti gunoiul de sub pres, dar acum suntem pe un drum bun, iar primaria isi va indeplini obligatiile fata de bucuresteni”, a precizat primarul general.

Nicusor Dan a atasat si o inregistrare video cu mai multe masini ale Companiei Eco Igienizare care sunt dotate cu dispozitive pentru deratizare si dezinsectie.