Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat, luni seara, un document din care reiese ca, in foarte multe dintre companiile infiintate de Gabriela Firea, „cheltuielile cu personalul” depasesc 90% din fondurile aflate la dispozitia acestora. El anuntase sambata ca salariile au crescut in mandatul lui Firea de trei ori.
„V-am spus ca revin cu detalii! Asa arata structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se platesc salarii si atat.
Pe romaneste SI NE CURI pentru PSD!!!
#RomaniiTrebuieSaStie
P.S. La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?”, a scris Florin Citu pe Facebook.

<
Sambata, ministrul Finantelor Florin Citu a acuzat-ope Firea ca este incompetenta si iresponsabila si ca a folosit bugetul Primariei in scop electoral, utilizand bugetele alimentate cu bani publici in interes personal si de partid, dupa modelul Dragnea, Valcov, Teodorovici.
”Bugetul PMB folosit de primarul general in scop electoral! Astazi este un moment bun sa aflati cum au fost cheltuiti banii dumneavoastra de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual in medie de 5.8 miliarde lei in perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei in 2016. Problema este ce s-a intamplat cu banii. S-a dus aceasta diferenta in investitii? Evident ca NU”, a scris Citu pe Facebook, anuntand ca arata cum se capuseaza un buget in interes personal de catre un primar general ”incompetent si iresponsabil”
„Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei in 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019!!! Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu fata de salariul mediu net din sectorul privat, sustine ministrul de Finante, argumentand ca ”in perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati”, a subliniat Citu.

”Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor. Daca va intrebati cum apar sinecurile in economie, aveti aici raspunsul. Este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral”, scrie Florin Citu.
El explica si ce s-a intamplat cu cheltuielile cu asistenta sociala, unde ”datele arata si mai clar ca bugetul primariei a fost folosit in interes personal si de partid”.
”In 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar in 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog sa recititi cifrele si sa realizati diferenta. Aceasta evolutie a avut loc in conditiile in care cheluielile cu asistenta sociala sunt responsabilitatea sectoarelor. In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenta sociala 845 milioane lei”, afirma Florin Citu.
El mai prezinta inca o decizie pentru care PMB trebuie sa dea un raspuns bucurestenilor, respectiv aceea ca in 2019 PMB nu a mai avut bani sa plateasca subventia pentru energie termica, desi o primeste de la bugetul de stat: ”Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA suprema a incompetentei si iresponsbilitatii si s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plati subventia pentru energie termica. Sa fie mai clar, a indatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat oricum”.
Citu afirma ca, atunci cand platesti lunar 125.4 milioane doar salarii si 32 milioane asistenta sociala (fata de 72 milioane si 4 milioane in 2016) este clar ca nu mai ai bani si de subventie, iar ”acest dezastru se intampla in conditiile in care valoarea subventiei pentru energie termica a ramas aproape neschimbata”.
”PMB a folosit aceeasi formula pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu exista nicio diferenta intre Dragnea, Valcov, Teodorovici si Firea. Toti au folosit bugetele alimentate cu bani publici in interes personal si de partid”, conchide ministrul Finantelor.