De câteva zile, străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anunțat că nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri, adică tot ce aruncă oamenii pe stradă, la întâmplare, de la mobilă, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (deși o zi pe săptămână se ridică gratuit) deoarece Primăria Sectorului 1 nu a mai plătit de 4 luni facturile. Oliver Păiuși, consilier USR Sector 1, a declarat pentru HotNews.ro că Primăria Sectorului 1 are datorii de circa 80 milioane lei către Romprest, lăsate de vechea administrație, iar acestea nu pot fi plătite fiindcă nu sunt bani, dar și din cauza unor nereguli.

<

Mai exact, tariful a fost majorat anul trecut, dar banii nu au fost prevăzuți în buget, astfel că nu s-au putut face plăți din aprilie.

Mai mult, Oliver Păiuși acuză că facturile Romprest ar fi fost umflate și s-ar fi facturat mai mult decât s-a făcut. HotNews.ro a contactat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, dar aceasta a spus că deocamdată nu face declarații, dar va reveni cu mai multe informații.

„Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri care ne costă 6 milioane de lei pe lună. Este o sumă uriașă având în vedere că ridicarea gunoiului menajer din tot sectorul ne costă 2 milioane lei. În rest, deșeurile menajere sunt ridicate, la fel și cele de la coșurile de pe stradă. Străzile se curăță, deszăpezirea nu este afectată. Romprest nu mai ridică fiindcă sunt facturi neplătite de 80 milioane lei, este datoria lăsată de vechea administrație. Anul trecut în luna noiembrie s-au modificat tarifele de către vechea administrație, au crescut foarte mult pentru anumite servicii, curățenie, depozite necontrolate, până la 300%. A fost o hotărâre de Consiliu Local, noi USR-ul am ieșit din sală atunci, nu am fost de acord. Creșterea de tarif nu a nu a fost bugetată însă corespunzător pe anul acesta”, a explicat Păiuși.

Acesta spune că în februarie au fost prevăzuți pentru salubrizare 90 milioane lei, dar cu tot cu majorare trebuia să fie prevăzuți circa 267 milioane lei.

”Prin rectificare s-au mai dat 60 de milioane, dar pentru că banii nu au fost în buget la timp, nu s-au putut face plățile și s-au strâns restanțe. Practic, Romprest a emis niște facturi, dar din luna aprilie cred, direcția economică nu le-a mai acceptat la plată, deoarece banii nu erau în buget. Este deturnare de fonduri dacă iei banii din altă parte ca să plătești fără să fie prevăzut în buget. Dacă doamna primar ar plăti acele facturi acum, ar merge la pușcărie. Consiliul Local a fost informat că din luna mai nu s-a mai plătit nimic”, a explicat Păiuși.

Citeste continuarea pe Hotnews.ro

Transparenta face diferenta