Liderul PLUS Bucuresti, consilierul municipal Vlad Voiculescu, transmite ca a acceptat desemnarea sa de catre USR PLUS pentru pozitia de ministru al Sanatatii cu convingerea ca din aceasta functie poate servi cel mai bine interesul romanilor in acest moment critic.

<

„Am acceptat desemnarea mea de catre USR PLUS pentru pozitia de ministru al Sanatatii si voi merge in zilele urmatoare la audierile din Parlament cu convingerea ca din pozitia de ministru al Sanatatii pot sa servesc cel mai bine interesul romanilor in acest moment critic. Sper sa am la Ministerul Sanatatii timp sa fac reformele si proiectele de care avem cu totii atat de mare nevoie. Am deja o echipa fabuloasa, stiu ce este de facut si am credinta ca alaturi de oamenii din sistem care isi doresc o schimbare profunda vom putea face rapid pasi in directia asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL si UDMR, putem face ceea ce trebuie”, a scris Voiculescu pe Facebook.

El a atras atentia si asupra faptului ca desemnarea viceprimarilor Capitalei s-a realizat la 86 de zile dupa alegerile locale.

„Imediat se implinesc 100 de zile de la alegeri. In mod normal, ar fi trebuit sa vin in fata dumneavoastra – a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat – cu un bilant, alaturi de primarul independent sustinut de USR PLUS si de PNL, si alaturi de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi placut sa va pot vorbi despre o echipa consolidata, despre masurile pentru Bucuresti si pentru sistemul de sanatate de aici. Nu este cazul, din pacate, si nu din vina mea sau a USR PLUS. Abia incepand de azi avem viceprimari alesi”, a precizat Voiculescu.

Totodata, potrivit liderului PLUS, timp de mai bine de o luna dupa seara alegerilor, primarul general, Nicusor Dan, nu i-a raspuns la telefon.

„Am evitat sa ma pronunt public pe aspecte care tineau de felul in care a functionat – sau mai degraba nu a functionat – echipa votata de bucuresteni. In general, fara incredere nu se poate construi nimic. Iar cand cel alaturi de care ai candidat nu iti raspunde la telefon mai bine de o luna dupa seara alegerilor… nu e chiar un semn bun. Nu voi zabovi insa mai mult asupra acestui aspect. Poate ca avem pur si simplu stiluri si abordari diferite – respect asta si ii doresc primarului general succes. Nu doar pentru ca si-a dorit asta cu orice pret, dar si pentru ca succesul actualei administratii este esential pentru viitorul acestui oras si a milioane de oameni. Inteleg deci, din nou, sa fac pasul in spate si sper din suflet ca lucrurile sa se remedieze”, a mentionat fostul ministru al Sanatati.

Conform acestuia, toate proiectele pregatite pentru Bucuresti alaturi de echipa USR PLUS vor fi preluate de catre Horia Tomescu, care a fost votat luni dimineata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti in functia de viceprimar al Capitalei. Horia Tomescu este medic, „un om integru si un om cu o energie fabuloasa”, a mentionat Voiculescu.

El a adaugat ca in contextul unei crize sanitare „fara precedent in ultimii 100 de ani”, sanatatea este unul dintre domeniile greu incercate, iar Romania plateste acum „tot ce nu s-a facut, tot ce s-a ascuns, toata nepasarea si hotia” din 1990 incoace.

Voiculescu a mentionat ca nu a candidat la alegerile europarlamentare, deoarece isi anuntase deja candidatura la Primaria Municipiului Bucuresti, iar apoi nu a mai candidat pentru Primaria Generala, considerand ca este in interesul bucurestenilor sa se retraga pentru a sustine un candidat unic impotriva Gabrielei Firea si PSD.

„Nu am candidat la alegerile parlamentare pentru ca am crezut ca putem face echipa pentru Bucuresti. Ma retrag acum, cu inima deloc impacata (si da, chiar inteleg criticile pe tema asta), dar cu increderea ca energia mea poate avea un impact mult mai important, inclusiv pentru Capitala, din pozitia de ministru al Sanatatii. (…) Pe termen scurt si mediu, de prestatia Ministerului Sanatatii depind, in mod direct, vietile a zeci de mii de romani in aceasta criza sanitara, economica si de incredere. N-as fi putut sa imi iert decizia de a sta deoparte si de a critica doar de pe margine. Sunt atat de multe lucruri in sistemul de sanatate care trebuie corectate si trebuie corectate acum. Nu peste 1 an, nu la urmatoarele alegeri. Acum”, a mai scris Voiculescu.

Transparenta face diferenta