Acasă Bucuresti Descinderi masive in mai multe locatii din Bucuresti

Descinderi masive in mai multe locatii din Bucuresti

296
Poliţiştii fac joi dimineaţă opt percheziţii în Capitală, într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că, folosind unelte de pescuit interzise de lege, ar fi sustras peşte dintr-un lac privat şi apoi l-ar fi comercializat către societăţi sau pieţe din Bucureşti şi către populaţie, în condiţiile în care peştele ar fi fost depozitat o perioadă lungă în autovehicule şi ar fi fost transportat fără autorizaţie sanitar veterinară.
”La data de 16 ianuarie 2020, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Serviciului de Poliţie Delta Dunării efectuează 8 percheziţii în Capitală, într-un dosar penal care vizează comercializarea de peşte, fără respectarea cerinţelor privind siguranţa alimentelor. Activităţile se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de comercializare de produse alterate, furt calificat, deţinere, transport si comercializarea fără documente legale a peştelui, precum şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, anunţă Poliţia.
Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2019 – prezent, mai multe persoane din Bucureşti ar fi sustras, în mod frecvent, peşte dintr-un lac proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deţinere.
Peştele ar fi fost depozitat, transportat şi comercializat, fără documente legale şi fără respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi de siguranţă a alimentelor, către diverse societăţi sau pieţe agroalimentare din Bucureşti şi către populaţie.
”Peştele provenit din astfel de surse nu respectă cerinţele minimale impuse de legislaţia europeană şi română cu privire la siguranţa alimentelor (lipsa autorizaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru depozitarea, transportul şi comercializarea peştelui), reprezentând un pericol pentru sănătatea umană. Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi depozitat peştele o perioadă lungă în autovehicule şi l-ar fi transportat fără autorizaţie sanitar veterinară”, precizează poliţiştii.
Persoanele vizate urmează să fie audiate.
<