Acasă Bucuresti Descinderi la camatarii din Bucuresti: Dadeau bani imprumut si cerea dobanzi uriase...

Descinderi la camatarii din Bucuresti: Dadeau bani imprumut si cerea dobanzi uriase sub amenintarea bataii!

345

Polițiștii din Capitală au descins la mai mulți cămătari din București, aceștia fiind suspectați că ar fi amenințat și șantajat un dezvoltator imobiliar din Sectorul 3, dar și deținător al unei benzinării.

”Luni, 20 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în Bucureşti şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și camătă.

În perioada august – decembrie 2021, polițiști din cadrul Secției 13 au documentat activitatea infracțională a patru persoane, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 66 de ani, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și camătă.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbații de 27 și 43 de ani ar fi acordat împrumuturi mai multor persoane, percepând dobânzi pentru sumele împrumutate, iar pentru recuperarea sumelor nerestituite la termenul stabilit constrângeau părțile vătămate prin exercitarea de acte de violență.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada mai – noiembrie 2021, cei doi, prin amenințări cu acte de violență ar fi constrâns un bărbat, șef de stație al unei benzinării, să le permită parcarea autoturismelor pe locurile destinate clienților, iar când au aflat ca partea vătămată a sesizat organele de politie ar fi amenințat-o cu acte de violență.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în perioada iulie 2016 – septembrie 2017, bărbatul de 43 de ani, împreună cu o femeie și cu bărbatul de 39 de ani, prin amenințări cu acte de violență, ar fi încercat să determine un dezvoltator imobiliar să le înmâneze diverse sume de bani, ulterior solicitând și locuințe în imobilul pe care acesta îl construia la o adresă din sectorul 3.

Luni, 20 decembrie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, fiind depistate și conduse la audieri patru persoane. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe sume în lei și valută, precum și obiecte contondente și tăietoare.

În baza probatoriului administrat, bărbații de 27 și 43 de ani au fost reținuți, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv. Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de șantaj, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și camătă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

<