Poliţia Capitalei face, miercuri, nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor cu prejudiciu estimat la 1,3 milioane de lei. Persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive pentru a reduce baza de impozitare.
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, anunță News.ro.

<
”Bănuiţii au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului”, anunţă Poliţia Capitalei.

În dosar sunt vizate nouă persoane care vor fi duse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.300.000 de lei.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Transparenta face diferenta