Intra in contact cu noi

Bucuresti

Decizie in CGMB: Strazile din zona centrala a Bucurestiului vor fi spalate zilnic

Publicat cu

pe

Operatorii de salubrizare vor fi obligaţi să spele străzile situate în zona centrală a oraşului minimum o dată pe zi, potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare, adoptat în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, cu 34 de voturi „pentru” şi nouă abţineri.

Bulevardele, zonele aglomerate, pasajele şi podurile din zona centrală vor fi stropite de patru ori în decurs de 24 de ore şi vor fi spălate o dată pe zi. În cazul altor artere, în funcţie de dimensiuni, se vor realiza 1 – 3 treceri/săptămână.

Măturatul se va realiza zilnic în zona centrală a oraşului, pe bulevarde, străzi principale, pasaje/poduri rutiere sau pietonale. În zonele aglomerate se vor realiza două treceri pe zi, iar pe străzile secundare se va realiza o trecere la 2 – 3 zile.

Intervalul orar recomandat pentru operaţiuni de stropit, măturat mecanizat şi spălat este între orele 22,00 – 6,00 pe arterele care au sistem de iluminat public corespunzător.

În vederea diminuării cantităţilor de pulberi în suspensie în aer, pe arterele de circulaţie cu trafic STB sau pe arterele de penetraţie şi legătură se vor înlocui măturile/periile cu echipamente de aspiraţie. În primii trei ani se vor înlocui în procent de 50%, urmând ca în următorii trei ani să fie înlocuite în procent de 75%.

Potrivit regulamentului, autorităţile locale ale sectoarelor vor avea obligaţia să implementeze un sistem de colectare separată pe cinci fracţii, respectiv: deşeuri biodegradabile, deşeuri de hârtie/carton, mase plastice, deşeuri de sticlă/metal şi deşeuri reziduale.

În situaţia în care colectarea pe cinci fracţii nu este posibilă, din punct de vedere tehnic, economic, al protecţiei mediului, al sănătăţii populaţiei şi al respectării standardelor de calitate necesare, autorităţile locale au obligaţia să implementeze un sistem de colectare separată a deşeurilor municipale pe minimum două fracţii, umed şi uscat, urmat de un proces de sortare a fracţiei uscate prin care să obţină cel puţin patru fracţii: hârtie/carton, mase plastice, deşeuri de metal şi deşeuri reziduale.

Nerespectarea prevederilor se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei.

La elaborarea propriilor regulamente, autorităţile locale de sector vor lua toate măsurile astfel încât frecvenţele de colectare a deşeurilor şi tipul recipienţilor să îndeplinească principiul „plăteşti cât arunci”.

Pe teritoriul Capitalei, persoanele fizice sau juridice care execută lucrări de construcţii, modernizări, renovări, demolări intervenţii edilitare de orice natură din care rezultă deşeuri vor avea obligaţia să încheie contract pentru evacuarea acestora cu un operator de salubrizare sau să obţină acord de transport deşeuri, eliberat de PMB. Persoanele fizice/juridice care transportă deşeuri menajere trebuie să deţină permis de lucru eliberat de Primăria Capitalei.

Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri municipale şi asimilabile vor fi obligaţi să colecteze separat cel puţin următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă. Colectarea separată se va face în containere de suprafaţă îngropate sau semi-îngropate acolo unde sunt întrunite condiţiile de amplasare a acestora, iar în caz contrar se va realiza în saci sau europubele, destinate fiecărui tip de deşeu.

În cazul în care nu este posibilă colectarea direct la sursă pe cinci fracţii a deşeurilor reciclabile şi se efectuează colectarea pe două fracţii – umedă şi uscată – deşeurile reciclabile colectate în aceste condiţii vor fi supuse sortării în staţii cu această destinaţie.

Colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora, se va face în recipienţi speciali.

Deşeurile vegetale, colectate din parcuri, curţi şi grădini, se vor supune operaţiunii de compostare. Acest lucru se va realiza prin grija operatorului de salubrizare.

Primăriile de sector şi operatorii de salubrizare vor identifica potenţialele surse de producere de deşeuri periculoase şi vor raporta anual PMB lista acestora. Pentru gospodăriile individuale se vor distribui saci de plastic pentru deşeurile periculoase, care se vor colecta separat faţă de cele menajere.

Deşeurile voluminoase (mobilier, covoare, saltele) vor fi preluate lunar, în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, precum şi în alte zile, în baza unor solicitări prealabile.

Primăriile de sector vor asigura colectarea periodică cu operatori desemnaţi cel puţin odată pe trimestru a DEEE-urilor de la populaţie.

Deşeurile provenite din activităţi de construcţii şi desfiinţări vor fi supuse proceselor de reciclare. Materialele rezultate vor putea fi utilizate pentru reamenajări de drumuri sau alte activităţi. Este interzisă abandonarea şi depozitarea deşeurilor din construcţii şi desfiinţări pe domeniul public şi privat.

Deşeurile care nu mai pot fi reciclate vor fi supuse unui proces de prelucrare, tratare/neutralizare şi valorificare materială şi energetică. Deşeurile biodegradabile colectate separat, inclusiv cele preponderent vegetale provenite din spaţii verzi, vor fi transportate la staţia de compostare.

Municipiul Bucureşti va adopta şi implementa tehnologii menite să introducă măsuri de eficienţă energetică ca urmare a tratării deşeurilor municipale în instalaţii specifice. Deşeurile care vor fi supuse procesului de tratare în instalaţii care să genereze energie termică/electrică sunt cele rămase în urma procesului de sortare şi care nu mai pot fi supuse reciclării.

Nerespectarea prevederilor regulamentului se sancţionează cu amenzi cuprinse între 300 şi 5.000 de lei.

Bucuresti

Colonel in Armata Romana, admirator al extremismului rus, premiat de PSD cu un spatiu tocmai in sediul Politiei Locale din Sector 1

Publicat cu

pe

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate reprezentat de colonelul (r) Mircea Dogaru. Prin intelegerea amintita, partile se angajeaza sa dezvolte o serie de proiecte in domeniul scolar si social, sindicatul lui primind si un spatiu „pentru functionarea sindicatului si a casei de ajutor reciproc afiliate”, informează Aktual24.ro.

In scolile si liceele din Sectorul 1 ar fi trebuit sa se desfasoare activitati „educativ -informative” pentru „imbunatatirea cunostintelor elevilor despre problematica de securitate si cooperare promovata in UE si NATO, despre istoria, traditiile si cultura romanilor”.

In domeniul social, cooperarea „viza sprijinirea dezvoltarii unor centre pentru batrani si punerea la dispozitia cetatenilor din Sectorul 1 , impreuna cu Ministerul Apararii Nationale si cu Facultatea de Drept din Bucuresti, a unei baze sportive si de agrement situata in Soseaua Straulesti nr 2, dotarea si folosirea in comun a salii de sport din Complexul strada Pajurei, nr. 13, precum si dezvoltarea unei case de ajutor reciproc performante”.

Politia Locala Sector 1 se obliga, potrivit protocolului, sa puna la dispozitia sindicatului condus de Dogaru „unele resurse logistice necesare desfasurarii actiunilor specifice, inclusiv un spatiu pentru functionarea sindicatului si a casei de ajutor reciproc afiliate, in corpul de cladire situat in complexul din str Pajurei nr 13”.

Sindicatul lui Mircea Dogaru se obliga sa desfasoare activitati educative in scolile din Sectorul 1. In plus, se obliga sa obtina acordul MapN pentru semnarea parteneritului public privat in vederea „salvarii de la distrugere” a fostei Baze sportive nr.1 a MapN si sa doteze cu aparatura a salii de sport din strada Pajurei 13.

Ce s-a realizat in urma acestei intelegeri? Colonelul Dogaru nu-si aduce aminte amanunte. „Am dotat secretariatul general cu aparatura. Cat despre activitatile din licee am fost ori de cate ori am fost solicitati. Avem multi rezervisti fosti politisti de circulatie si eu am participat in calitate de istoric. Pentru clasele mici, indeosebi”, ne-a declarat Dogaru.

Despre parteneriatul public privat pe care trebuia sa-l semneze cu MapN, liderul de sindicat a trebuit sa intrebe un coleg, deoarece nu-si mai amintea de el.

„Vorbiti de strandul generalilor. Nu mai e nimic acolo. Noi am cerut terenurile tuturor unitatilor militare dezafectate, nu mai sunt. S-au dus toate ca trenul prin gara. Tot ce avea armata s-a dus”, mai sustine liderul de sindicat.

Dogaru este un invitat frecvent al postului Romania TV, canal de televiziune recunoscut ca promoveaza antivaccinismul si teoriile conspirationiste.

Desi promitea sa vorbeasca in scoli despre „problematica de securitate si cooperare promovata in UE si NATO”, Dogaru este in realitate un admirator al lui Aleksandr Dughin, ideolog si sustinator al ideologiei care sta la baxa invadarii Ucrainei de catre Rusia.

Intr-un articol pe blogul lui, publicat pe 17 septembrie 2013, Mircea Dogaru scria: „Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti in perioada 14 – 16 septembrie a.c. pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: ‘Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei’”.

Citeste continuarea pe Aktual24.ro

Continua sa citesti

Bucuresti

Interlopul bucurestean care a batut o femeie in direct pe facebook s-a trezit cu mascatii in casa

Publicat cu

pe

Polițiștii bucureșteni au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat cercetat într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Fane Văncică, pe numele său real Niță Cami.

Potrivit anchetatorilor, marți dimineață, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul bănuit de săvârșirea faptelor a fost dus la audieri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

În această dimineaţă, 27 septembrie 2022, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Bărbatul bănuit de săvârşirea faptelor a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Continua sa citesti

Bucuresti

Peste 640 de blocuri afectate: Termoenergetica anunta lucrari masive in Bucuresti, in prag de iarna

Publicat cu

pe

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, începând de luni, se desfaşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din reţeaua primară, în sectoarele 1, 2 şi 4 din Capitală. Activitatea afectează peste 640 de blocuri.

Termoenergetica anunţă, luni, că vor fi efectuate lucrări pe conducta Magistralei DN 800 în zona Mall Promenada – Şoseaua Pipera din Sectorul 1.

”Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Dorobanţi şi Calea Floreasca”, a precizat compania.

De asemenea, se lucrează pe conducta Magistralei II Sud DN 700 în zona Mihai Bravu din Sectorul 2.

Pentru aproximativ 56 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00.

Vezi lista completă a blocurilor afectate AICI.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti2 ore in urma

Colonel in Armata Romana, admirator al extremismului rus, premiat de PSD cu un spatiu tocmai in sediul Politiei Locale din Sector 1

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare...

Bani2 ore in urma

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Facturi uriase in Bucuresti

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece...

Sanatate2 ore in urma

Viceprimarul Bucurestiului anunta ca primaria vinde cabinete medicale la licitatie

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu. „Prima licitaţie publică deschisă...

Bucuresti2 ore in urma

Interlopul bucurestean care a batut o femeie in direct pe facebook s-a trezit cu mascatii in casa

Polițiștii bucureșteni au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat cercetat într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod...

Bucuresti19 ore in urma

Peste 640 de blocuri afectate: Termoenergetica anunta lucrari masive in Bucuresti, in prag de iarna

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, începând de luni, se desfaşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din...

Bani21 de ore in urma

Primarul Nicușor Dan: Arena Națională a adus la bugetul local în ultimele nouă luni mai multi bani decat in doi ani cu Firea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că Arena Națională a adus 5 milioane de lei la bugetul...

Reclama

La mare cautare