Desi PSD trece printr-o criza de imagine, culminata cu ample manifestatii de strada si proteste, in sondaje primarul Capitalei, Gabriela Firea, se afla intotdeauna pe pozitii fruntase in partid. Marian Sultanoiu, editorialist la Gandul, este de parere ca actiunile PSD converg spre propulsarea Gabrielei Firea candidat la alegerile prezidentiale.
Iata mai jos editorialul semnat de Marian Sultanoiu, in gandul.info, in care sunt explicate actiunile PSD.
”Potrivit rezultatelor ultimului sondaj Avangarde, despre Gabriela Firea electoratul are o părere bună în proporţie de 54 la sută (deci, tradus, ar vota-o şi mâine). Foarte bine!
Altfel, la Bucureşti, actualul Primar General a obţinut şefia instituţiei cu un procent de 42,97 (hai, rotund, 43) din numărul voturilor valabil exprimate la alegerile din 5 iunie 2016. Adică, dintr-un total de 595.822 (33,22 la sută, potrivit BEC) de alegători participanţi la vot, i-au acordat încrederea aproximativ 250.000 de bucureşteni. Mai direct, Gabriela Firea a fost votată, dintre cei 1.800.000 de electori ai Capitalei, de, hai să fim generoşi, aproximativ 14 la sută.
Deci, din ce s-a socotit 54 la sută, întrucât, nici marele PSD nu a obţinut în alegerile parlamentare, la nivel de ţară, mult mai mult de 18 la sută voturi din totalul alegătorilor din meleag ?!
Respondenţii sunt români, în general, sunt români din România, sunt bucureşteni, în special, sau vorbim despre electoratul pesedist? Întrebarea este, evident, retorică.
Pentru că, dacă onor Primarul General ar fi făcut ceva formidabil pentru ţară sau, măcar, pentru Bucureşti, aş fi înţeles această explozie electorală.
Dar aşa, de unde şi până unde a ajuns primarul nostru general la un procent de 54 la sută păreri bune de români responsabili, plasându-se în clasamentul notelor babane la purtare, pe loc de premiant cu coroniţă, înaintea următorilor „les elevi” sârguincioşi: Klaus Iohannis (49%), Popescu Tăriceanu (42%), Codruţa Kovesi (42%), Liviu Dragnea (34%)?
A crescut, ca vrejul de fasole, drept în cer şi peste noapte, doar pentru că a zburătăcit de pe funcţii câţiva manageri – înlocuitorii, măcar unii dintre ei, fiind la fel de neputincioşi ca şi predecesorii lor – pe sistem pueril-show, a la Donald Trump, gen: „Eşti concediat!”?!
Sau pentru că străzi, alei şi trotuare ale capitalei unei ţări, al cărei electorat ar vota-o, ca mâine, drept preşedintă, cu 54 la sută din preferinţe, continuă să rămână, de peste o lună, îngropate în munţi mizerabili de zăpadă, situaţie care a făcut să asistăm la – vorba sa – producerea (a sute, dacă nu mii) de alunecări de persoane”, cu consecinţe grave?
Pentru că unele instituţii (inclusiv un spital) merg, astăzi, mai prost decât mergeau înainte ca primarul să facă unele schimbări discutabile?
Ori poate pentru că pe oamenii de casă, rămaşi pe funcţii, îi doare la bască de ordinele anemice şi de faţadă ale ediliţei, pe care îi conjură să iasă la treabă spre a elibera de sub zăpezi hectare de oraş, neatinse de picior şi mână de primar, în noul an?!
Sau pentru că a „notat”, nepermis şi sfidător, diverse procente „electorale”, pe culorile, simbolice, ale drapelului naţional?!
Sau pentru ce?
Sigur, e de notorietate că unul dintre obiectivele conducerii şi guvernării PSD, în actuala legislatură, este impunerea Primarului General în cursa pentru Cotroceni. Dar nici chiar aşa, brusc şi tumultuos!
Pentru că aritmetica, în sine, neatinsă de morbul politicii, continuă să-şi păstreze dreptul la corectitudine”.

<