Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca primul lucru pe care il va face dupa ce isi va prelua mandatul este sa efectueze un audit privind modul in care s-au cheltuit banii publici. „Este o primarie foarte bogata, avem acelasi buget ca Madrid, ca Londra pe cap de locuitor. Totusi, nu s-au facut investitii, banii au disparut”, afirma Armand.

<

„Vom face un audit, apoi vom vedea unde s-au dus banii nostri. Este o primarie foarte bogata, avem acelasi buget ca Madrid, ca Londra pe cap de locuitor. Totusi, nu s-au facut investitii, banii au disparut, iar acum doua saptamani, fostul primar PSD a votat un imprumut de 200 de milioane de lei. In patru ani a avut mai mult de un miliard de euro. Acest audit ne va spune si cine sunt persoanele care au semnat pentru ca banii sa ajunga in firme de casa, iar investitile sa nu se faca. Trebuie sa ne bazam pe niste persoane integre si competente – acestea vor fi cele doua criterii pe baza carora ii vom selecta pe cei cu care vom lucra, regulile jocului s-au schimbat”, a declarat Armand pentru ziare.com.

Ea a mentionat apoi cum vor fi cheltuiti banii primariei in viitor.

„Va voi spune trei principii. Primul este „‘top contractelor umflate din bani publici. Vrem investiti masive’. Vrem ca in patru ani, 40% din bugetul Sectorului 1 sa mearga catre investitii. Este o diferenta foarte mare intre a cheltui si a investi. Cheltuielile sunt banii dati pe paza, panselute sau garduri. In schimb, investitiile raman pentru un secol, sa fie folosite de copiii nostri. Vrem sa demaram imediat investiile in scoli, sa le reabilitam pentru siguranta copiilor nostri. De asemenea, vrem sa facem parcari subterane, pentru a rezolva aceasta problema.

Al doilea principiu: ‘Stop unei administratii cu pile, primaria trebuie sa fie deschisa pentru locuritori’. Vrem transparenta cheltuielilor si servicii publice interne si externalizate de calitate. Din momentul in care administratia nu va fi aici doar ca sa dea niste salarii unor oameni, ci va fi dedicata, deschisa, va fi aici doar pentru locuitori, se va schimba paradigma. Administratia de acum este aici doar pentru ea. Putem sa vedem ca marea majoritate a bugetului este aici doar pentru a mentine o administratie. Nu este in regula.

Apoi, vrem ca primaria sa fie un sprijin pentru investitor, pentru a impulsiona o economie locala puternica, bazata pe tehnologii noi, pe turism si nu numai. Vrem sa fim un sprijin si pentru dezvoltatorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente si cu proiecte de reabilitare urbana. Vrem sa fim o primarie care sustine sectorul privat, pentru ca stim ca fara un sector privat prosper, comunitatea nu se poate sustine. Un sector privat prosper este baza oricarui proiect de dezvoltare si de investitii din comunitate.

Eu vin din sectorul privat si stiu ca daca administratia nu are o economie prospera, nu poate face nimic. Noi trebuie sa fim primii care ii vor sustine. Am fost actor in economia locala, eram director general intr-o firma, iar administratia era aici ca sa iti ia niste bani, sa profite de pe urma ta, sa impuna niste reguli formale fara sa vada daca aceste reguli te ajuta si au o valoare adaugata. Spre exemplu, autorizatiile de functionare nu ajuta pe nimeni cu nimic – ele trebuie sa fie un ajutor adevarat pentru comunitate. Primaria trebuie sa ajute sectorul privat, sa ii ajute pe locuitori, nu trebuie sa fie aici doar pentru a parazita, intr-un fel, aceasta economie”, a mai spus Armand.