O parte importanta din apa de baut a Bucurestiului vine din Lacul Morii. Evident ca apa este tratata chimic inainte de a curge la robinet, insa Lacul Morii este plin de animale moarte si gunoaie aruncate la intamplare, au decoperit cei de la vice.com.
La cateva sute de metri de barajul Lacului Morii e o cladirea cu alb, albastru si pereti de pe care mai cade tencuiala. Este sediul Agentiei Regionale de Protectia Mediului Bucuresti. Ce curge din Lacul Morii ajunge in Dambovita.
Apa Nova se ocupa de purificare, cum face si cu apa din Arges, folosita tot pentru Capitala. Desi se lauda ca o purifica bine, de ce n-ar fi apa curata inca dinainte, daca se poate? Eu am mers intr-o vizita pe malul lacului ca sa vad ce „semne” gasesc dupa ce s-au dus iarna si inghetul. Am gasit din plin.
lacul morii 2
Sunt impresionata de locatarii din blocurile din zona. Trebuie sa fie magnific sa ai o priveliste pe care multi o cauta, spre lac, atat timp cat nu mergi la o plimbare pe langa el. Am gasit si o barca, dovada ca primavara chiar a venit. Sper sa nu fi avut vreo problema cu PET-uri, pungi sau altele. Sper, totodata, sa nu se fi lovit de-o placa de beton, ca cele de pe langa apa se desprind incet-incet, fara sa para cineva determinat sa le opreasca, noteaza Vice.

<