Intra in contact cu noi

Transport

Da la Bucuresti la Constanta in mai putin de doua ore! CFR reduce timpii de calatorie!

Publicat cu

pe

CFR SA anunţă că reabilitarea podurile Dunărene este finalizată în proporţie de aproximativ 85%. Conform datelor CFR SA, Podul Borcea, este finalizat în proporţie de 92% iar pentru Podul de la Cernavodă,sunt 70% din lucrările de reabilitare finalizate.
După finalizarea lucrărilor de reabilirare,viteza de circulatie va fi de 100 km/h pe podurile Dunărene. În prezent, viteza medie de circulaţie a trenurilor este de circa 50 km/h.
“Obiectivele investiţiei pentru creşterea vitezei de circulaţie şi sporirea gradului de siguranţă sunt:
– reabilitarea terasamentelor, a suprastructurii c[ii ferate, a suprastructurilor şi infrastructurilor podurilor vechi (Saligny);
– instalare sistem supraveghere video;
– instalare sistem semnalizare fluvial;
– reabilitare instalaţii SCB,TTR,ELF;
– consolidarea tablierelor aferente viaductelor podurilor noi;
– refacerea sistemului de prindere a căii pe podurile noi;
– sablarea şi revopsirea podurilor noi;
– reparaţii la infrastructurile podurilor noi;
– refacere instalaţii de iluminat în casetele tablierelor la podurile noi;
– refacerea sistemului de ventilaţie în casetele podurilor noi”
Podul Borcea are o lungime de circa 970 m, un viaduct de acces dinspre Feteşti cu 3 deschideri şi un viaduct de acces spre Ovidiu cu 8 deschideri
Pod Cernavodă are o lungime de circa 1600 m, un viaduct de acces dinspre H.m. Dunărea cu 17 deschideri şi un viaduct de acces spre Cernavodă cu o deschidere de 68,50 m.
Lucrările de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre – km 152+149 si km 165+817, linia CF Bucureşti –Constanta, costă 122,63 milioane lei şi sunt executate de Asocierea Arcada Company – SC Metabet C.F. – Compania Construcţii Feroviare.

Transport

Atentie: Gropi uriase pe autostrada Bucuresti-Pitesti! Un sofer a pierdut 2 roti

Publicat cu

pe

Dacă nu e zăpadă, atunci gropile de pe șosele fac probleme.

Un șofer care circula pe autostrada București – Pitești și-a continuat drumul spre casă cu platforma, după ce gropile i-au distrus două roți.  

Li s-a întâmplat și altora, care au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență în aceeași zonă.

Bărbatul spune că cei mai mulți șoferi, inclusiv el, circulau cu 70-80 de kilometri pe oră, din cauza vremii nefavorabile. Prin urmare, nu viteza ar fi responsabilă pentru incident.

Reclama

Gropile, des întâlnite mai ales pe prima bandă, unde circulă mașinile grele, s-ar fi adâncit în ultimele zile din cauza înghețului.

Continua sa citesti

Transport

Viceprimarul Bucurestiului despre noile tramvaie: ”Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”

Publicat cu

pe

Următoarele tramvaie Imperio vor circula din primăvară pe liniile 25 și 32, a anunțat vineri viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Tot vineri urmează să ajungă în București al 20-lea tramvai Imperio, la Depoul Militari, care va fi introdus alături de primele 19 tramvaie pe linia 41.

„Tramvaiul va fi asamblat până săptămâna viitoare și va intra cât mai curând în circulație, pe linia 41. Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna februarie”, a explicat Bujduveanu.

Linia de metrou ușor 41 este primul traseu rapid, complet utilat cu tramvaie noi și face legătura între Nordul și Vestul Bucureștiului

Următoarele tramvaie Imperio vor circula, din primăvară, pe următoarele trasee:
– Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur.
– Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Celelalte linii pe care vor circula tramvaie Imperio sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii, tramvaiele vor fi introduse doar după modernizarea căii de rulare, a menționat Bujduveanu.

El a mai spus că în acest an încep lucrările de modernizare a peste 50 km de șină de tramvai. Este o investiție de peste 1,9 miliarde de lei, care are termen de finalizare 18 luni.

Graficul de livrare al tramvaielor Imperior este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, a amintit viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Transport

O gravida in 8 luni a pierdut sarcina, dupa ce a fost lovita pe trecere. Șoferul a fost prins pe Aeroportul Cluj, incercand sa fuga

Publicat cu

pe

O femeie gravidă în opt luni a fost izbită în plin cu mașina de un migrant! Bărbatul a părăsit locul accidentului, ba chiar a încercat să fugă și din țară.

„La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 18:39, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Gura Caliței din sectorul 3. Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că o persoană de sex feminin a fost surprinsă și accidentată de un autoturism al cărui conducător nu a rămas la locul producerii accidentului, părăsind locul faptei.

În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea pietonului, o femeie însărcinată, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație”, a transmis Poliția.

Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire și a fost prins.

„În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, cetățean străin. Acesta a fost dat în consemn la punctele de trecere a frontierei, iar în cursul acestei dimineți, bărbatul a fost depistat în punctul de frontieră din aeroportul municipiului Cluj-Napoca, încercând să părăsească țara.

Persoana în cauză va fi preluată de polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere care vor proceda la conducerea acesteia la sediul unității de poliție, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale”.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: