Dragos Stratone, avocat din Bucuresti specializat in tranzactii comerciale, este dat in urmarire nationala din data de 22 mai de catre Politia Romana, dupa ce nu a fost gasit acasa de politistii bucuresteni, anunta JustNews. Pe 21 mai 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul acestuia impotriva sentintei de condamnare definitiva la inchisoare cu executare.

<

Dragos Stratone a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand exercitarea dreptului de a conduce suspendat (7 acte materiale: faptele din 28.11.2013, 09.03.2014, 07.04.2014, 07.06.2014, 20.01.2015, 25.06.2015, 12.11.2015) si pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Intrucat Dragos Stratone mai avea o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei (condamnare data de Curtea de Apel Ploiesti), Curtea de Apel Bucuresti a fost nevoita sa revoce aceasta pedeapsa si sa dispune executarea in intregime a acesteia, alaturi de pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare stabilita pentru cele doua infractiuni de mai sus.

Judecatorii Curtii de Apel au apreciat ca inculpatul a avut o atitudine constant nesincera si a fost indiferent in a respecta rigorile legii penale.

Curtea afirma insa, in motivare, ca, in aplicare pedepsei, a tinut cont si de elementele de natura sa fie favorabile inculpatului, si anume intervalul relativ indelungat care s-a scurs de la data epuizarii activitatii infractionale (cca 3 ani), virsta si realizarile sale pe plan profesional.

Dragos Stratone este un cunoscut avocat din Baroul Bucuresti, specializat in drept bancar, litigii imobiliare, tranzactii comerciale etc, care a colaborat, in cei aproape 13 de ani de cariera, cu cele mai prestigioase case de avocatura din tara: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen ( NNDKP), Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, Tuca Zbarcea & Asociatii , etc.

Transparenta face diferenta