Cunoscut avocat din Bucuresti dat in urmarire nationale de Politie

Dragos Stratone, avocat din Bucuresti specializat in tranzactii comerciale, este dat in urmarire nationala din data de 22 mai de catre Politia Romana, dupa ce nu a fost gasit acasa de politistii bucuresteni, anunta JustNews. Pe 21 mai 2020, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins apelul acestuia impotriva sentintei de condamnare definitiva la inchisoare cu executare.

<

Dragos Stratone a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand exercitarea dreptului de a conduce suspendat (7 acte materiale: faptele din 28.11.2013, 09.03.2014, 07.04.2014, 07.06.2014, 20.01.2015, 25.06.2015, 12.11.2015) si pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Intrucat Dragos Stratone mai avea o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei (condamnare data de Curtea de Apel Ploiesti), Curtea de Apel Bucuresti a fost nevoita sa revoce aceasta pedeapsa si sa dispune executarea in intregime a acesteia, alaturi de pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare stabilita pentru cele doua infractiuni de mai sus.

Judecatorii Curtii de Apel au apreciat ca inculpatul a avut o atitudine constant nesincera si a fost indiferent in a respecta rigorile legii penale.

Curtea afirma insa, in motivare, ca, in aplicare pedepsei, a tinut cont si de elementele de natura sa fie favorabile inculpatului, si anume intervalul relativ indelungat care s-a scurs de la data epuizarii activitatii infractionale (cca 3 ani), virsta si realizarile sale pe plan profesional.

Dragos Stratone este un cunoscut avocat din Baroul Bucuresti, specializat in drept bancar, litigii imobiliare, tranzactii comerciale etc, care a colaborat, in cei aproape 13 de ani de cariera, cu cele mai prestigioase case de avocatura din tara: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen ( NNDKP), Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, Tuca Zbarcea & Asociatii , etc.